Iranli süphelinin midesi ve bagirsagindan 412 gram sentetik uyusturucu çiktiCüneyt Çelik

Iranli süphelinin midesi ve bagirsagindan 412 gram sentetik uyusturucu çiktiCüneyt Çelik

KARS (AA) - Kars'in Selim ilçesinde midesi ve bagirsagindan sentetik uyusturucu çikan Iran uyruklu zanli ile ona yardim ve yataklik yapan taksi soförü tutuklandi, bir süpheli serbest birakildi.

Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri, Iran uyruklu kisinin kente uyusturucu getirecegi bilgisi üzerine çalisma baslatti.

Jandarma ekiplerince takibe alinan Iran uyruklu O.B. ve beraberindeki 2 kisi, ilçe girisinde ticari takside yakalandi.

Üst aramasinda bir sey bulunamayan Iran uyruklu zanli, Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede çekilen röntgende Iranli süphelinin midesi ve bagirsaginda kapsüller halinde, 65 parçadan olusan 412 gram sentetik uyusturucu bulundugu tespit edildi.

Taksi soförü ve diger süphelinin ev ile is yerlerinde yapilan aramada 15 gram sentetik uyusturucu, 5 gram esrar, ruhsatsiz tabanca, sarjör ve 15 mühimmat ele geçirildi.

Jandarmadaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Iran uyruklu O.B. ve taksi soförü çikarildiklari hakimlikçe tutuklandi, diger zanli adli kontrol sartiyla saliverildi.

Yurt disindan süphelilere uyusturucu temin ettigi öne sürülen bir zanlinin da Interpol tarafindan aranmasinin saglanacagi ögrenildi.