Kültür ve Turizm Bakanligindan sinema sektörüne 72 milyon 500 liralik destek Esra Agaçyetistiren

Kültür ve Turizm Bakanligindan sinema sektörüne 72 milyon 500 liralik destek Esra Agaçyetistiren

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanliginca sinema sektörüne yilin ilk 9 ayinda 72 milyon 500 bin lira destek saglandi.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, sinema sektör temsilcilerinden olusan 7 kisilik Sinema Destekleme Kurulunun son degerlendirme toplantisinda, 20 projenin daha desteklenmesi karari alindi.

Kurul ilk yönetmen, uzun metraj ve çekim sonrasi türlerindeki projelerin desteklenmesi konusunda görüs birligine vardi. Sinema sektörüne verilen desteklerden 7'sini "Ilk Uzun Metrajli Kurgu Film Yapim", 11'ini "Uzun Metrajli Sinema Film Yapim" ve 2'sini de "Çekim Sonrasi" basliginda yer alan projeler aldi.

Projelere ilk 9 ayda 72 milyon 500 bin lira destek saglandi. Bu desteklerle 2023 yilinda sinema sektörüne saglanan toplam maddi katki miktari 98 milyon 924 bin liraya ulasti.

- "Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa" tüm filmleri geride birakti

Kültür ve Turizm Bakanliginin destekleri arasinda önceki filmleri büyük ilgi gören Aslan Hürkus ve Tay serilerinin yeni projeleri de yer aldi.

Animasyon filmler gisede bu yil da büyük ilgi görürken, Bakanlik destegi ile beyaz perdeye tasinan "Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa" tüm filmleri geride birakarak 2,8 milyon seyirciyle yilin en çok izlenen filmi oldu.

Bakanlik destekli filmler, bu yil Cannes, Venedik, Varsova, Toronto ve New York gibi dünyanin en önemli uluslararasi film festivallerinde de yer alarak Türk sinemasinin tanitimina önemli katki sagladi.