DÜZELTME "69. Sait Faik Hikaye Armagani" törenle sahibini buldu" baslikli haberimizde Türkiye Is Bankasi Yönetim Kurulu Baskani Adnan Bali'nin titri sehven Türkiye Is Bankasi Genel Müdürü olarak yazilmistir. Haberimizi düzelterek yeniden yayimliyoruz.Fatih Türkyilmaz

DÜZELTME "69. Sait Faik Hikaye Armagani" törenle sahibini buldu" baslikli haberimizde Türkiye Is Bankasi Yönetim Kurulu Baskani Adnan Bali'nin titri sehven Türkiye Is Bankasi Genel Müdürü olarak yazilmistir. Haberimizi düzelterek yeniden yayimliyoruz.Fatih Türkyilmaz

ISTANBUL (AA) - Darüssafaka Cemiyeti ve Türkiye Is Bankasi Kültür Yayinlari is birligiyle düzenlenen "69. Sait Faik Hikaye Armagani" töreni gerçeklestirildi.

Usta öykücü Sait Faik Abasiyanik anisina her yil bir öykücüye verilen, bu yil "Anatomi Dersi" kitabiyla yazar Aysegül Devecioglu'nun layik görüldügü ödülün töreni, Is Kuleleri'nde düzenlendi.

Törende konusan Türkiye Is Bankasi Yönetim Kurulu Baskani Adnan Bali, Darüssafaka ile yol arkadasliklarinin 1939 Erzincan Depremi ile basladigina dikkati çekerek, Sait Faik Hikaye Armagani'nin edebiyatçilara ve sanatçilara minnettarliklarini sürdürdükleri bir gelenek olarak devam ettigini söyledi.

Bali, etkinligin ilkinin 1945'te düzenlendigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Uzun yillardir edebiyatimizin en prestijli ödülleri arasindaki yerini koruyan bu hikaye ödülü için katki sunmakta olan Darüssafaka Cemiyeti'ne ve Is Bankasi Kültür Yayinlari'nin yöneticilerine, çalisanlarina ve tabii ki jüri üyelerine tesekkürlerimi sunuyorum. Ben kültür sanat dünyasinin isimleriyle ender de olsa degisik vesilelerle bir araya gelirim. Biz kurulus felsefesi olarak bir finansal kurulus olmanin ötesinde kendimizi konumlandiriyoruz. Bu ülkeden kazandigimiz kaynaklari bu ülkeye her alanda geri sunacak bir bilinç ve sorumlulukla egitimin, okumanin, kitabin, edebiyatin, bilimin, kültürün, sanatin her alaninda bu ülkeye kalkinma için topyekun destek sunacak sekilde çalisiyoruz. Türkiye Is Bankasi Kültür Yayinlari da 1956 yilinda bu vizyonla kurulmustur."

- "Bu ödülün Türk edebiyatinda önemli bir yeri var"

Jüri baskani Dogan Hizlan da sanat alaninda verilen ödüllerin insanlik tarihini güzellestiren bir yani olduguna deginerek, "Her yazarin mekani vardir. Sait Faik de Istanbul'u, Beyoglu ve Adalar'i yazdi. Buralari yazarken de insan unsurunu hiç unutmadi. Jüri üyeliginin en güzel yani da ödül kazandigini yazara telefonla bildirmektir. Ben bildiririm ve o sevinci ben de ödül almis gibi yasarim. Bu ödülün tarihine baktigimizda Türk edebiyatinda önemli bir yeri var." ifadelerini kullandi.

Yazar Aysegül Devecioglu ise Sait Faik Hikaye Armagani'nin yazarlik hayati için çok önemli yeri olduguna vurgu yaparak, edebiyatin dünyayi degistirmede ve dönüstürmede iyi bir yoldas oldugunu dile getirdi.

Dogan Hizlan'in baskanligini üstlendigi seçici kurulda Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Besir Özmen, Metin Celal ve Jale Özata Dirlikyapan yer aldi.

Her yil Sait Faik'in vefat yil dönümü olan 11 Mayis'ta açiklanan armagan geçen yil, "Yok Yolcu" adli kitabiyla Kamil Erdem'e verilmisti.