Kremlin: Bati, Putin ile Si'nin Moskova'daki görüsmelerine "düsmanca" tepki sergilediDmitri Chirciu

Kremlin: Bati, Putin ile Si'nin Moskova'daki görüsmelerine "düsmanca" tepki sergilediDmitri Chirciu

MOSKOVA (AA) - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile Çin Devlet Baskani Si Cinping'in Moskova'daki görüsmelerine "düsmanca" tepki sergiledigini söyledi.

Peskov, baskent Moskova'da gazetecilere, Putin ve Si'nin baskent Moskova'daki görüsmelerine iliskin açiklamalarda bulundu.

Müzakerelerin yogun geçtigini belirten Peskov, görüsmeler esnasinda iki liderin imzaladigi bildirilerin "asiri derecede önemli" oldugunu vurguladi.

Bati'nin söz konusu görüsmelere iliskin tepkisini degerlendiren Peskov, "Bu, hemen hemen tüm konularda dostça olmayan ve son derece düsmanca bir tepkidir. Bu, hiç kimse için bir sir degil." dedi.

Peskov, iki ülke liderinin görüsmesinde, Ukrayna'nin teklif ettigi baris planinin ele alinmadigini aktararak, "Sadece Çin baris planinda yer alan hükümler hakkinda görüs alisverisinde bulunuldu." ifadesini kullandi.

Bloomberg'in, "Çin'in Rusya'dan dogal gaz alimini artirmak istemedigi" yönündeki iddiasina deginen Peskov, "Bloomberg, bu bilgileri verirken kaynagi göstermiyor. Bunlar, beceriksiz sekilde yayilan bilgiler. Gerçek ise bambaska. Görüsmede, gaz aliminin artirilmasi konusuldu." degerlendirmesinde bulundu.

Rusya'yi ziyaret eden Çin Devlet Baskani Si ve Rusya Devlet Baskani Putin, Kremlin Sarayi'nda 20-21 Mart'ta görüsmeler yapmisti.

Iki ülke liderinin katilimiyla Rus ve Çin heyetleri arasinda da görüsmeler yapilmis, sonrasinda iki ülke arasinda bazi bildiriler imzalanmisti.