Kayseri'de Patrik Sahak Masalyan'in yönettigi "Miçing" ayini düzenlendiMüzahim Zahid Tüzün

Kayseri'de Patrik Sahak Masalyan'in yönettigi "Miçing" ayini düzenlendiMüzahim Zahid Tüzün

KAYSERI (AA) - Kayseri'deki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde Türkiye Ermenileri Patrigi Sahak Masalyan'in yönettigi ayinde depremlerde hayatini kaybedenlere dua edildi.

Caferbey Mahallesi'ndeki kilisede düzenlenen "Miçing" ayinine farkli illerden gelen Ermeni asilli Türk vatandaslari katildi.

Yaklasik 3 saat süren ayinde, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerde yasamini yitirenler için de dua edildi.

Masalyan, ayinin ardindan yaptigi açiklamada, Kovid-19 salgini dolayisiyla bu ayini 3 yildir gerçeklestirmediklerini söyledi.

Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nin onarildigini aktaran Masalyan sunlari kaydetti:

"Bu sene gelmek istedik çünkü kilisenin de onarimi yapilmisti. Aslinda biz 6-7 otobüsle gelecektik ancak deprem dolayisiyla ertelendi o turlar ama bugün geldik, ayinimizi yaptik. Kayseri'deki hatta Orta Anadolu'daki tek Ermeni kilisesi bu. Kayseri için de bir arti deger içeriyor çünkü turistler buraya geliyor, ibadetlerini yapabiliyor, açik bir kilisemiz. Allah'in izniyle her sene buraya gelmeye devam edecegiz. Burada sayin Belediye Baskani ile görüstük. Kendisi de çok açik görüslü bir önder. Her türlü yardim kiliseye yapiliyor. O anlamda tesekkür ediyoruz kendilerine. Öyle ki memnuniyetle ayriliyoruz. Ecdadimizin, depremzedelerin ruhlarina dualarimizi yaptik. Hayirlara vesile olsun."