Bedensel Engelliler Boccia Milli Takimi, Paris için kota pesinde Agit Erdi Ulukaya- Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Boccia Teknik Kurul Baskani Arda Günay: "Hollanda'da düzenlenecek sampiyona bizim için çok önemli. Altin madalya kazanarak kota alip, Paris'te düzenlenecek 2024 Paralimpik Oyunlari'na gitmeyi istiyoruz" - Boccia Milli Takim antrenörü Sefika Seker Kaygusuz: "Sampiyonada insallah sonuçlar bekledigimiz gibi gelir. Bu sefer altin madalyayla dönecegimize inaniyoruz"

Bedensel Engelliler Boccia Milli Takimi, Paris için kota pesinde Agit Erdi Ulukaya- Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Boccia Teknik Kurul Baskani Arda Günay:
"Hollanda'da düzenlenecek sampiyona bizim için çok önemli. Altin madalya kazanarak kota alip, Paris'te düzenlenecek 2024 Paralimpik Oyunlari'na gitmeyi istiyoruz"
- Boccia Milli Takim antrenörü Sefika Seker Kaygusuz:
"Sampiyonada insallah sonuçlar bekledigimiz gibi gelir. Bu sefer altin madalyayla dönecegimize inaniyoruz"

AKSARAY (AA) - AGIT ERDI ULUKAYA - Bedensel Engelliler Boccia Milli Takimi, Avrupa Paralimpik Sampiyonasi'nda altin madalyaya kazanma hedefiyle çalismalarini sürdürüyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Boccia Teknik Kurul Baskani Arda Günay, AA muhabirine, sampiyonanin paralimpiklere kota vermesinden dolayi önem tasidigini söyledi.

Aksaray'daki hazirlik ortaminin ve devletin imkanlarinin çok güzel oldugunu aktaran Günay, söyle konustu:

"Aksaray Paralimpik Hazirlik Merkezi bedensel, görme engelli ve diger engelli sporcularimiza uygun bir merkez. Bizler, burada çok büyük rahatlikla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ülkemizde boccia bransi kurulali 7 sene oldu. Sag olsun hocalarimiz bugünlere getirdiler. Bizler, bu sene çalismalara hiz vererek daha farkli taktikler izledik. Bu çalismalarimizin da meyvesini aliyoruz. Geçen sene üç uluslararasi turnuvaya katildik. Buralarda bazi arkadaslarimiz ikincilik ve üçüncülük madalyasi kazandi. Bu senede agustosa kadar kamp yapmayi planliyoruz. Hollanda'da düzenlenecek sampiyona bizim için çok önemli, altin madalya kazanarak kota alip, Paris'te düzenlenecek 2024 Paralimpik Oyunlari'na gitmeyi istiyoruz."

Avrupa Paralimpik Sampiyonasi'na BC3 ve BC4 kategorilerinde davet aldiklarina deginen Günay, "Bizi en çok zorlayacagini düsündügümüz rakiplerimiz, BC4 kategorisinde Slovakyali, BC3 kategorisinde Çekyali rakiplerimiz. Onlarin videolarini izleyerek teknik taktiklerini çözerek çalismalarimiza devam ediyoruz." dedi.


- Takim altin madalya kazanacagina inaniyor

Boccia Milli Takim antrenörü Sefika Seker Kaygusuz ise daha önce gerçeklestirdikleri kamplar sonrasi üç müsabakaya katilarak iki gümüs, iki bronz madalya kazandiklarini hatirlatti.

Avrupa Sampiyonasi için Aksaray'da kampa girdiklerini vurgulayan Kaygusuz, "Italya'da düzenlenen ve 22 ülkenin katildigi müsabakadan dünya ikincisi olarak dönmüstük. Bu sefer altin madalyayi getirmek istiyoruz." ifadesini kullandi.

Kaygusuz, rakiplerini tanidiklarini, daha önceki sampiyonalarda elde ettikleri basarilardan dolayi kendilerine olan güvenlerinin arttigini kaydetti.

Sampiyonalardan madalyalarla dönmenin kendilerini motive ettigine dikkati çeken Kaygusuz, "BC3 sinifimiz agir grup oldugu için kuvvet antrenmanlari yapamiyoruz ama sahada son derece iyiler. BC4 sinifimizda yakin ve uzak mesafede kendisini gelistirdi. Sampiyonada insallah sonuçlar bekledigimiz gibi gelir. Bu sefer altin madalyayla dönecegimize inaniyoruz." diye konustu.