Isleri iyi gidince engelli maasini iptal ettiren bedensel engelli, mücadelesiyle örnek oluyorZekeriya Karadavut- Aksaray'da 15 metrekarelik bakkal isleten 41 yasindaki Mehmet Bayraktar: - "Allah'a sükür hem evimi geçindiriyorum hem de kimseye muhtaç olmuyorum" - "Tüyü bitmemis yetimin hakki var düsüncesiyle dilekçe verip, engelli maasini iptal ettirdim. Iki yil kadar aldigim parayi da iade ettim"

Isleri iyi gidince engelli maasini iptal ettiren bedensel engelli, mücadelesiyle örnek oluyorZekeriya Karadavut- Aksaray'da 15 metrekarelik bakkal isleten 41 yasindaki Mehmet Bayraktar:
- "Allah'a sükür hem evimi geçindiriyorum hem de kimseye muhtaç olmuyorum"
- "Tüyü bitmemis yetimin hakki var düsüncesiyle dilekçe verip, engelli maasini iptal ettirdim. Iki yil kadar aldigim parayi da iade ettim"

AKSARAY (AA) - ZEKERIYA KARADAVUT - Aksaray'da, esi ile kazandiklari para geçinmelerine yettigi için engelli maasini iptal ettiren bedensel engelli Mehmet Bayraktar, azmi ve çaliskanligiyla örnek oluyor, takdir görüyor.

Yenikent beldesinde yasayan 41 yasindaki Bayraktar, 7 yasindayken götürüldügü hastanede kas hastasi oldugunu ögrendi.

Zamanla el ve ayagini kullanmakta güçlük yasayan Bayraktar, son iki yildir da isitme ve konusma güçlügü yasamaya basladi.

Bir süre ayakkabi boyaciligi yapan ve semt pazarlarinda oyuncak satan Bayraktar, yillardir islettigi 15 metrekarelik bakkal dükkanindan kazandigi parayla evinin geçimini sagliyor.

Yüzde 85 engelli olan 5 çocuk babasi Bayraktar, islerinin iyi gitmesi üzerine aldigi engelli maasini 2006'da iptal ettirdi.

Aksaray Valisi Hamza Aydogdu da kentte baslattigi "Ailemi Seviyorum Projesi" kapsaminda, Bayraktar'a örnek yasantisindan dolayi plaket ve tesekkür belgesi verdi.

- "Islerim iyi olunca aldigim engelli maasi bana dokunmaya basladi"

Bayraktar, AA muhabirine, çocukken baslayan rahatsizliginin daha da ilerlemesi üzerine ilkokuldan sonra egitime devam edemedigini söyledi.

Hayati boyunca hep çalistigini, kimseye muhtaç olmamak için çalismaya devam edecegini ifade eden Bayraktar, söyle konustu:

"Allah'a sükür hem evimi geçindiriyorum hem de kimseye muhtaç olmuyorum. Islerim iyi olunca aldigim engelli maasi bana dokunmaya basladi. Tüyü bitmemis yetimlerin hakki var düsüncesiyle dilekçe verip, engelli maasini iptal ettirdim. Iki yil kadar aldigim parayi da iade ettim. Sabah saat 06.00'da kalkiyor, is yerimi açmaya gidiyorum. Esim de, 6 büyükbas hayvanimiz var, onlara bakiyor. Is yerimde sag olsun çocuklarim bana yardimci oluyor. Allah'a sükür, geçinip gidiyoruz."

Bayraktar, güzel bir ailesi oldugunu belirterek, 5 çocugundan büyük kizinin da isitme engeli bulundugunu ifade etti.

Kizinin derslerinin çok iyi oldugunu, onu okutmak istedigini anlatan Bayraktar, "Büyük oglum elim ayagim, her seyim. Onlarla ilgili çok büyük hayallerim var, insallah gerçeklestirebilirim." ifadelerini kullandi.