Kenya'da kuraklik nedeniyle aç kalan aslanlar yerlesim yerlerine saldiriyorGökhan Kavak

Kenya'da kuraklik nedeniyle aç kalan aslanlar yerlesim yerlerine saldiriyorGökhan Kavak

MBIRIKANI (AA) - Kenya'da kuraklik nedeniyle yiyecek bulamayan aslanlarin yerlesim yerlerine girerek çiftlik hayvanlarina saldirmaya basladigi belirtildi.

Kenya'daki Amboseli Ulusal Parki yakininda çiftligi bulunan Parkeru Ntereka, basina yaptigi açiklamada, aslanlarin keçilerine saldirdigini ve hayvanlarinin yaklasik yarisinin telef oldugunu aktardi.

Ntereka, "Aslanlar tarafindan 12 keçim saldiriya ugradi ve bu ailem için büyük bir kayip. Çocuklarimin okul masraflarini bu hayvanlar ile sagliyordum." dedi.

Rosi Lekimankusi de 13 keçisinin aslan saldirisina ugradigini belirterek, bu durumun kendilerini zor durumda biraktigini ve saldirilarin artmasindan endise duydugunu vurguladi.

Yaban hayatinin korunmasina yönelik çalismalar yürüten The Big Life Vakfi, aslanlarin saldirisina ugrayan hayvanlar için köylülere tazminat teklifinde bulunsa da köylüler verilen rakamin yeterli olmadigi görüsünde.

Amboseli Ulusal Parki’na yakin köylerde geçen ay 6 aslan keçilere ve bir köpege saldirdiktan sonra öldürülmüstü. Öldürülenler arasinda dünyanin en yasli aslanlarindan Loonkiito da bulunuyor.