Depremlerden etkilenen çiftçilerin borç ertelemesi yeniden düzenlendiGöksel Yildirim- "11 il ve bagli ilçelerinde" seklindeki kapsam, "afet bölgesi ilan edilen yerlerde" olarak genisletildi - Faizsiz erteleme, Tasfiye Olunacak Alacaklar Hesabina alinmasina kadarki süre içerisindeki taksitler ile 6 Subat'tan itibaren 1 yillik süre içerisinde vadesi dolacak taksitler için uygulanacak

Depremlerden etkilenen çiftçilerin borç ertelemesi yeniden düzenlendiGöksel Yildirim- "11 il ve bagli ilçelerinde" seklindeki kapsam, "afet bölgesi ilan edilen yerlerde" olarak genisletildi
- Faizsiz erteleme, Tasfiye Olunacak Alacaklar Hesabina alinmasina kadarki süre içerisindeki taksitler ile 6 Subat'tan itibaren 1 yillik süre içerisinde vadesi dolacak taksitler için uygulanacak

ANKARA (AA) - Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle zarar gören bazi illerdeki tarimsal üreticilerin Ziraat Bankasi ve Tarim Kredi Kooperatiflerince (TKK) düsük faizli kredi kullandirilmasina iliskin kararda düzenlemeye gidildi.

Konuya iliskin Cumhurbaskani Karari, Resmi Gazete'de yayimlandi.

Kararla, 6 Subat'ta meydana gelen depremlerde zarar gören bazi illerdeki tarimsal üreticilere, Ziraat Bankasi ve TKK tarafindan düsük faizli kredi kullandirilmasina iliskin kararlar kapsaminda kredi borçlarinin ertelenmesine dair Cumhurbaskani Karari'nda degisiklik yapildi.

Buna göre, kararin kapsamini düzenleyen "Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Elazig, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaras, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Sanliurfa illeri ve bagli ilçelerinde" ibaresi "afet bölgesi ilan edilen yerlerde" seklinde degistirildi.

Kredi borçlarinin ertelenmesini düzenleyen maddedeki "bekleme süresi" ibaresi "tasfiye olunacak alacaklar hesabina alinmasina kadarki süre" seklinde düzenlendi.

Banka ve TKK tarafindan ertelenen tarimsal kredi borçlarina, erteleme dönemi süresince vadesinden/taksit vadesinden/hesap devresinden itibaren faiz uygulanmayacak.

Yatirim kredilerinde ödenmemis tüm taksitler birer yil ertelenecek ancak faizsiz erteleme Tasfiye Olunacak Alacaklar Hesabina alinmasina kadarki süre içindeki taksitler ile 6 Subat'tan itibaren 1 yil içinde vadesi dolacak taksitler için uygulanacak. Diger taksitlere mevcut faiz orani ve indirimlerinin uygulanmasina devam edilecek.

Karar, 6 Subat'tan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüge girdi.