Bakan Kasapoglu, IOC Baskani Bach ile Lozan'da bulustuMusa Samur- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu:"Tarihimizde en fazla madalya kazandigimiz Tokyo Olimpiyatlari'ndan aldigimiz pozitif enerjiyle Paris’te yeni rekorlar kirmak için titizlikle çalisiyoruz"

Bakan Kasapoglu, IOC Baskani Bach ile Lozan'da bulustuMusa Samur- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu:"Tarihimizde en fazla madalya kazandigimiz Tokyo Olimpiyatlari'ndan aldigimiz pozitif enerjiyle Paris’te yeni rekorlar kirmak için titizlikle çalisiyoruz"

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Uluslararasi Olimpiyat Komitesi (IOC) Baskani Thomas Bach ile Lozan’da bir araya geldi.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre Bach’in daveti üzerine Lozan’da bulunan IOC Genel Merkezi'nde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Baskani Ugur Erdener’in de bulundugu görüsmede, Paris 2024 olimpiyatlari ve dopingle mücadele konusunda Türkiye’de yürütülen çalismalar basta olmak üzere birçok konuda fikir alisverisinde bulunuldu.

Thomas Bach, Dünya Dopingle Mücadele Ajansi (WADA) Kurucular Kurulunda Avrupa Konseyi temsilcisi olarak görev yapan Kasapoglu’na, dopingle küresel mücadelede aldigi sorumluluk için tesekkür etti.

IOC ile Gençlik ve Spor Bakanligi arasindaki güçlü is birliginin artarak sürdürülmesi konusunda görüs birligine varilan görüsmede Bach, Türkiye’de olimpik ruhun desteklenmesi konusunda yürütülen çalismalari takdirle karsiladigini dile getirdi.

Bach, Türkiye’de son yillarda basariyla gerçeklestirilen uluslararasi organizasyonlari yakindan takip ettiklerini ve bu konuda Türkiye’nin geldigi seviyenin sadece IOC degil birçok ülke ve kurulus tarafindan takdirle izlendigini kaydetti.

- "Paris’te yeni rekorlar kirmak için titizlikle çalisiyoruz"

Bakan Kasapoglu ise görüsmede 2024 yilinda Paris’te yapilacak olimpiyatlarin Türkiye için özel bir anlami oldugunu vurgulayarak Cumhuriyet kurulduktan sonra Türkiye’nin ilk katildigi olimpiyatlarin 1924 Paris oldugunu hatirlatti.

Bundan tam 100 yil sonra, Cumhuriyetin 100. yilini kutlayan Türkiye’nin katilacagi Paris Olimpiyatlari'na çok daha heyecanli ve iddiali hazirlandigini kaydeden Bakan Kasapoglu, "Tarihimizde en fazla madalya kazandigimiz Tokyo Olimpiyatlari'ndan aldigimiz pozitif enerjiyle Paris’te yeni rekorlar kirmak için titizlikle çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kasapoglu ayrica, Türkiye olarak, uluslararasi spor camiasinda karar alma süreçlerini etkileyen ve alinan kararlarda kilit ülke olmayi hedeflediklerini, bu bakimdan basta Uluslararasi Olimpiyat Komitesi olmak üzere tüm uluslararasi spor federasyonlari ile yakin is birligi ve temas içerisinde olduklarini vurguladi. Bakanlik görevi süresince en önem verdigi konulardan birinin, bu is birligini güçlendirecek adimlari atmak oldugunu dile getiren Bakan Kasapoglu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve baskani ile çok yakin is birligi içerisinde birçok spor projesinin birlikte hayata geçirildigini özellikle sporun bir yasam biçimine dönüstürülmesi ve olimpik ruhun toplumun tüm kesimleri tarafindan benimsenmesi amaciyla birlikte hareket edildigini anlatti.