Kahramanmaras'ta depremzede çocuklar bilim senligiyle moral buluyorIzzet Mazi

Kahramanmaras'ta depremzede çocuklar bilim senligiyle moral buluyorIzzet Mazi

KAHRAMANMARAS (AA) - Gaziosmanpasa Ilçe Milli Egitim Müdürlügünde görevli ögretmenler, Kahramanmaras'ta depremzede çocuklar için bilim senligi organize ediyor.

Asrin felaketi olarak tanimlanan depremlerden etkilenen illerde, çocuklarin deprem nedeniyle yasadiklari travmayi atlatmalarina yardimci olmak üzere harekete geçen Gaziosmanpasa Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, TÜBITAK destegiyle Ekinözü ilçesindeki Abdürrahim Karakoç Ilkokulu bahçesine etkinlik çadirlari kurarak bilim senligi düzenledi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Yusuf Uzanti, AA muhabirine, ilçedeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise ögrencilerinin katildigi bilim senliginde çadirlara stant ve atölyeler kuruldugunu belirtti.

"Küçük Buluslar Büyük Dünyalar Kahramanmaras" adi verilen etkinlikte okul müdürleri ve ögretmenlerden olusan 25 kisilik ekibin görev yaptigini dile getiren Uzanti, sunlari kaydetti:

"Çocuklar, uzay atölyesiyle gezegenlerin dünyasina yolculuk yapiyor, planetaryumda eglenceli vakit geçiriyor. 3D tasarim atölyesinde hayal güçlerini ve üç boyutlu düsünme becerilerini ortaya çikariyor. Mancinik yaparak STEAM çalismalarinda bulunuyor. Masal etkinlikleriyle psikososyal gelisimlerine katki sagliyor. Biyoplastik yapimi ile çevre bilinci olusturup deney süreçlerini gerçeklestirerek küçük birer bilim adami oluyorlar. Canlinin en ufak yapitasi olan hücreyi mikroskoplarla inceleyerek mikroorganizma canlilarinin dünyasina yolculuga çikiyor. Bu ayni zamanda bir egitim faaliyetidir. Her yil TÜBITAK tarafindan çagriya çikilan ve bizim de desteklenmeye hak kazandigimiz TÜBITAK 4007 kodlu proje çalismasidir."