Italya Süper Kupasi'nin formatinda gelecek sezon için degisiklige gidildiBaris Seçkin

Italya Süper Kupasi'nin formatinda gelecek sezon için degisiklige gidildiBaris Seçkin

ROMA (AA) - Italya Birinci Futbol Ligi (Serie A) yönetimi, Italya Süper Kupasi’nin formatinda degisiklige giderek, kupanin gelecek sezon için dörtlü final seklinde oynanmasini kararlastirdi.

Serie A'dan yapilan açiklamaya göre Serie A yönetimi bugünkü toplantisinda, bir sonraki Italya Süper Kupasi'nin Serie A'yi ilk iki sirada bitiren iki takimla, Italya Kupasi'nda final oynayan iki takimin katilacagi "dörtlü final" formatinda oynanmasina karar verdi.

Italya Süper Kupa formatinin sonraki sezonlarda tek final mi yoksa dörtlü final seklinde mi olacagina ise uluslararasi maç takvimine göre karar verilecegi belirtildi.

Yönetim ayrica, gelecek 6 sezonun 4'ünde finallere ev sahipligi yapmak isteyen Suudi Arabistan'in teklifini de kabul etti. Buna göre, 2024 ve 2025'te Italya Süper Kupasi organizasyonu Suudi Arabistan'in ev sahipliginde oynanacak.

2026 ile 2027'de baska yerlerde düzenlenecek olan Italya Süper Kupasi, 2028 ve 2029'da yeniden Suudi Arabistan'da oynanacak.

Italya Süper Kupasi, ilk kez oynandigi 1988-1989 sezonundan bugüne kadar Serie A sampiyonu ile Italya Kupasi kazanani arasinda ya da bir takimin ayni sezonda bu iki kupayi kazanmasi halinde bu takim ile Italya Kupasi finalisti arasinda oynaniyordu.

Italya Süper Kupasi finali, daha önce Italya disinda Libya, Çin, ABD, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerde oynanmisti.

Juventus, 9 kezle Italya Süper Kupas'ni "en çok kazanan takim" unvaninin sahibi durumundayken, bu kupayi son olarak Milan'i 3-0 yenen Inter kazanmisti.