Genç MÜSIAD 15. Olagan Genel KuruluMehmet Kadir Kilinç,Hatice Senses Kurukiz- MÜSIAD Genel Baskani Mahmut Asmali: - "En büyük gücümüz ve zenginligimiz olan gençligimizin en girisimci kesiminin temsilcilerinden olusan Genç MÜSIAD, gerçeklestirdigi projelerle adeta dev ve dinamik bir kuluçka merkezi ve bereketli ve seçkin bir girisimcilik okulu gibi çalisiyor" - Genç MÜSIAD Baskani Yunus Furkan Akbal: - "Dönemimiz boyunca Genç MÜSIAD akademisinde örnek alinan, düsünce ve fikirlerine deger verilen

Genç MÜSIAD 15. Olagan Genel KuruluMehmet Kadir Kilinç,Hatice Senses Kurukiz- MÜSIAD Genel Baskani Mahmut Asmali:
- "En büyük gücümüz ve zenginligimiz olan gençligimizin en girisimci kesiminin temsilcilerinden olusan Genç MÜSIAD, gerçeklestirdigi projelerle adeta dev ve dinamik bir kuluçka merkezi ve bereketli ve seçkin bir girisimcilik okulu gibi çalisiyor"
- Genç MÜSIAD Baskani Yunus Furkan Akbal:
- "Dönemimiz boyunca Genç MÜSIAD akademisinde örnek alinan, düsünce ve fikirlerine deger verilen

ISTANBUL (AA) - MÜSIAD Genel Baskani Mahmut Asmali, Türkiye'nin devlet ve millet el ele vererek deprem felaketinin sebep oldugu travmadan güçlenerek, yaralari sararak, direncini ve inancinin artirarak çikacagini belirterek, "MÜSIAD olarak, afet yönetiminin her asamasina göre faaliyetlerimizi planliyor ve icra ediyoruz." dedi.

Genç MÜSIAD 15. Olagan Genel Kurulu'nda konusan Asmali, depremin yasandigi gün kriz masasi kurduklarini aktararak, "Yurt içi ve yurt disi subelerimiz ve tüm birimlerimizle harekete geçtik ve afet bölgesi için seferber olduk. Afetten etkilenen illerimizi, diger bölgelerdeki subelerimizle eslestirerek kurdugumuz lojistik ag ile afet bölgesindeki illerimiz için bir koridor olusturduk. Depremin ikinci günü Kahramanmaras'a hareket ederek, bölgedeki sube baskanlarimiz ve üyelerimiz ile acil ihtiyaçlarin belirlenmesi noktasinda koordinasyon grubu olusturduk." dedi.

" Kisa sürede yurt içi ve yurt disi teskilatlarimizi harekete geçirerek, birçok noktaya tirlarla yardim ulastirmaya basladik." yorumunu yapan Asmali, "Mimar Mühendisler Grubu ile is birligi yaparak, gönüllü olarak hasar tespit çalismalarina katilmak isteyen mühendisleri organize ettik ve bu maksatla bölgeye gönüllü 150’ye yakin insaat mühendisi gönderdik.

Kahramanmaras'ta kurdugumuz 750 metrekarelik etkinlik çadirinda MÜSIAD Asevi, günlük 5 bin kisiye 3 ögün sicak yemek hizmeti sunuyor. Buna ilaveten üyelerimizin katkilariyla kurulan asevleri ve mobil mutfaklar afetten etkilenen illerimizde hizmet vermeye devam ediyor." ifadelerini kullandi.

- "8 bin kisilik konteyner kent çalismasi tamamlanma asamasina geldi"

Saglik Bakanligi koordinasyonunda Kocaeli Büyüksehir Belediyesi'nin alt yapi destekleri ve MÜSIAD Paris ve Karlsruhe üyelerinin katkilari ile Hatay'in Defne ilçesinde sahra hastanesi kurduklarini ifade eden Asmali, "Kahramanmaras Elbistan'da üyelerimizin destekleri ile 8 bin kisi kapasiteli 2 bin adetten olusan konteyner kent çalismasi tamamlanma asamasina geldi ve Sayin Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle ilk etabi hizmete açildi.

Adiyaman’da da ayri bir konteyner kent daha kurmak için çalismalara basladik. MÜSIAD Karz-i Hasen Sandigi depremden etkilenen üyelerimiz için sermaye destegi seferberligi baslatti. Toplanan bagislarla bölgedeki is insanlarimizin ticari hayatlarinin yeniden canlandirilmasini hedefliyoruz." diye konustu.

Asmali, Hatay, Adiyaman, Kahramanmaras, Elbistan, Malatya ve Gaziantep'i ziyaret ederek bölgedeki çalismalari yerinde incelediklerini belirterek, "Kisa vadeli faaliyetlerimiz yaninda, bölgeye yönelik uzun vadeli çalismalarimizi sürdürüyoruz. Tüm üyelerimiz ve gönüllülerimizle milletimizin hizmetinde, bir ve beraberiz.

Önümüzdeki haftalarda ve özellikle Ramazan-i Serif’te de afetzede kardeslerimizle birlikte olacagiz. Bu felaket vesilesiyle bir kez daha milletimizin dayanisma ruhunun ve direncinin ne kadar güçlü olduguna sahit olduk. Sivil toplum kuruluslarimizin faaliyetlerinin ne kadar önemli oldugunu ve ne kadar zengin bir sivil topluma ve sosyal sermayeye sahip oldugunu gördük." dedi.

Genç MÜSIAD'in, hem MÜSIAD’in hem is dünyasi hem de Türkiye ekonomisinin güvencesi ve gelecegi konumunda olduguna isaret eden Asmali, sözlerini söyle sürdürdü:

"En büyük gücümüz ve zenginligimiz olan gençligimizin en girisimci kesiminin temsilcilerinden olusan Genç MÜSIAD, gerçeklestirdigi projelerle adeta dev ve dinamik bir kuluçka merkezi ve bereketli ve seçkin bir girisimcilik okulu gibi çalisiyor. Aslini bilen ve asrinin farkinda olan Genç MÜSIAD üyelerinin ayni kararlilikla ve samimiyetle önümüzdeki dönemde de çalismaya devam edecegine ve ülkemize ve milletimize hizmet edeceginize inancimiz tamdir.

Kaliteden ve keyfiyetten taviz vermeden büyüyen ve genislemeye devam eden, ayni zamanda vizyoner projelerle yildizi parlayan Genç MÜSIAD bayragini basariyla tasiyan degerli Genç MÜSIAD Baskani, Furkan Akbal’a, yönetim kurulunda ve diger birimlerde görev alan kardeslerime tesekkür ediyorum. Genç MÜSIAD bayragini bugün devralacak olan Cahit Ertemel ve çalisma arkadaslarina da hayirli olsun diyor, basarilar diliyorum."

- "Genç MÜSIAD yeri doldurulamaz faaliyetlere liderlik etti"

Genç MÜSIAD Baskani Yunus Furkan Akbal ise Genç MÜSIAD'in, ögrencilerden profesyonellere; girisimcilerden aile sirketlerinin genç yöneticilerine kadar genis bir yelpazede üye profiline sahip olduguna dikkati çekerek, MÜSIAD üst çatisi altinda büyük bir akademi fonksiyonunu da icra eden Genç MÜSIAD'in bugüne kadar hem yetismekte olan gençlere altyapi destegi sagladigini hatirlatti.

Akbal, " Yetismis insan gücüne alan açmada yeri doldurulamaz faaliyetlere liderlik ettik. Biz de göreve geldigimizde bu çati altinda nitelikli ve multidisipliner genç girisimciler yetismesini ve kazanacaklari tecrübelerle her birinin talep gören, aranan genç liderler haline gelmelerini hedefledik. Dönemimiz boyunca Genç MÜSIAD akademisinde örnek alinan, düsünce ve fikirlerine deger verilen birçok insan yetistirdik. Genel merkezimizdeki kimi Genç MÜSIAD’li kardeslerimiz ve özellikle sube baskanlarimizin bölgelerinde birer kanaat önderine dönüstügünü iftiharla gözlemledik." ifadelerini kullandi.

Genç MÜSIAD olarak is insani profilini, dünyayla entegre, dünyadan beslenen, kendini ona göre konumlandiran ve globali hedefleyen bir profil olarak yeniden tanimladiklarini vurgulayan Akbal, sunlari söyledi:

"Üyelerimize yeni baglantilar sunmanin yaninda mevcut baglantilarin daha verimli islemesini mümkün kilacak adimlari da attik. Ekonomiye yeni bir bakis getiren '3T'projemizi hayat geçirdik. 'Tani, tanistir, ticaret yap'. 3T’yi sektörel, bölgesel, global ve online bir hale dönüstürdük. Farkli ticaret çevrelerinin kaynasabilecegi yeni alanlar tesis ettik. Anadolu’nun kilcal damarlarina kadar sirayet eden kurulusumuz sayesinde üyelerimizi yerelden bölgesele; is birliklerini ise lokalden ulusala tasidik.

Hatta bir adim daha ileri giderek bölgeselden küresele dogru genisleyen bir vizyon gelistirmeye çalistik. Çalismalarimizla Amerika’dan Çin’e uzanan büyük bir cografyanin da kapilarini araladik. Ticaretin sifir noktasinda duran girisimcilerimizin kendi kabindan çikarak yeni pazarlari kesfeden, yeni insanlarla tanisarak ticari kapasitelerini artiran, bununla birlikte temsil kabiliyetine sahip liderlere dönüsmesine taniklik ettik."

Genç MÜSIAD 10.Dönem Baskanligini üstenen Cahit Ertemel, ismini Kolektif Girisimcilik Hareketi olarak belirledikleri yeni bir gençlik ve girisimcilik hareketi ilan ettiklerini dile getirerek, "Bünyesinde ögrenci , profesyonel çalisan , aile sirketinin yeni nesil temsilcisi ve kendi isinin sahibi bireyler bulunduran Genç MÜSIAD , Kolektif Girisimcilik Hareketiyle her bir ferdin kendi alaninda girisimci ruhuyla çalismasina vesile olacaktir.

Bu dogrultuda ögrenci , kendini daha iyi gelistirecek , profesyonel olan isinde daha yetkin olacak , aile temsilcisi inovatif düsüncelerle sirketine yenilik katacak ve bireysel girisimciler , girisimlerini büyütecektir. Baslatmis oldugumuz bu hareketimizle , girisimcilik ruhumuzu çalisma azmiyle donatarak konfor alanimizin disina çikacak, makul riskler alip, imkansizi mümkün kilmaya gayret gösterecegiz." dedi.

Yeni dönemde sorun-çözüm odakli çalisacaklarini, etki alanlarindaki bölgelerde gençlerin is dünyasina yönelik ihtiyaç ve isteklerini tespit edip analiz edeceklerini belirten Ertemel, "Bu tespitlere yönelik projeler gelistirip genç kardeslerimize katki sunacagiz.

Bu faaliyetleri yaparken tabiki de uygulanabilir ve efektif çalismaya özen gösterecegiz. Bu dönemde Genç MÜSIAD dijtal araçlari daha etkin kullanarak , üyelerimizin is hacmini artirmak için yeni mecralar üretecektir. Olusturacagimiz hizlandirma alt yapisiyla islerini ticarilestirmek ve büyütmek isteyen genç girisimcilere gerekli olanaklari saglayacagiz." seklinde konustu.