Kahramanmaras'ta 52 evin yikildigi mahallede katlanabilir konteyner kurulumu basladiGökhan Çali,Izzet Mazi

Kahramanmaras'ta 52 evin yikildigi mahallede katlanabilir konteyner kurulumu basladiGökhan Çali,Izzet Mazi

KAHRAMANMARAS (AA) - Türkiye'de 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaras'ta sadece 3 evin ayakta kalabildigi 55 haneli kirsal mahalleye katlanabilir konteynerler kuruluyor.

Büyüklükleri 7,7 ve 7,6 siddetli depremlerden en fazla etkilenen yerlesim birimlerinden Türkoglu ilçesinin kirsalindaki Kuyumcular Mahallesi'nde tugla ve yigma tastan yapilmis evlerin neredeyse tamami yikildi.

Barinma sorununa çözüm bulmak amaciyla baslatilan çalismalar kapsaminda, tirlarla mahalleye getirilen katlanabilir konteynerler, Ilçe Jandarma Bölük Komutanligi ekiplerince kurularak hak sahiplerine teslim edilecek.

Belediye Baskani Osman Okumus, AA muhabirine, konteynerlerin kurulumlarinin mahalle sakinlerinin tercihlerine göre yapildigini söyledi.

Katlanabilir konteynerlerin bugün itibari ile ilçeye getirilmeye baslandigini belirten Okumus, depremin üzerinden yaklasik 2,5 ay geçtigini ve devletin yaralari sarmaya devam ettigini aktardi.

Okumus, Kuyumcular Mahallesi'ndeki evlerin neredeyse tamaminin yikildiginin altini çizerek, "Bugün itibariyle katlanabilir konteynerler inmeye basladi. En kisa süre içerisinde ova köyleri diye tabir ettigimiz 13 kirsal mahallenin tamamini bitirecegiz." dedi.

Katlanabilir konteynerlerin tasima ve kurulumunun daha hizli olduguna dikkati çeken Okumus, sunlari kaydetti:

"Bugün itibari ile Kuyumcular Mahallesi'nden baslayarak Özbek, Tahtalidedeler, Kumçati, Pinarhüyük, Çobantepe ve Hacibebek mahallelerini bu hafta içerisinde dagitmis olacagiz. Bundan önce vatandaslarimizin bir an evvel çadirlara yerlestirdiysek insallah bugün itibariyla da konteynerlerle vatandaslarimizi bulusturacagiz."

Okumus, ilçe genelinde yaklasik 2 bin 300 katlanabilir konteyner dagitilmasinin planlandigini belirterek, söyle devam etti:

"Bunun yaninda, kalici konut çalismalari da tüm hiziyla devam ediyor. 7 bin 300 civarinda da kalici konut yapmis olacagiz. Bayramin ikinci günü Cumhurbaskanimizin da katilimi ile ilk üç tanesinin açilisi yapilacak. Tamami da insallah bir yil içerisinde teslim edilmis olacak."