Cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu, Çanakkale'de "Millet Bulusmasi"nda konustu:Sinan Balcikoca,Burak Akay,Ugur Ulu- "Yeni bir iklimi bu ülkeye getirecegiz. Yeni bir iklimin özelligi su: Sokakta, caddede karsilastigimiz insanlara tanimasak bile selam vermesini ihmal etmeyecegiz. Kucaklasacagiz, ayrilmadik, ayrismayacagiz"- "Biz günün 24 saati çalisiyoruz. 6 lider bir aradayiz. Dolayisiyla beraber mücadele edecegiz. Türkiye'nin yeni bir atilima ihtiyaci var. Türkiye'nin büyümeye ihtiyaci var. Türki

Cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu, Çanakkale'de "Millet Bulusmasi"nda konustu:Sinan Balcikoca,Burak Akay,Ugur Ulu- "Yeni bir iklimi bu ülkeye getirecegiz. Yeni bir iklimin özelligi su: Sokakta, caddede karsilastigimiz insanlara tanimasak bile selam vermesini ihmal etmeyecegiz. Kucaklasacagiz, ayrilmadik, ayrismayacagiz"- "Biz günün 24 saati çalisiyoruz. 6 lider bir aradayiz. Dolayisiyla beraber mücadele edecegiz. Türkiye'nin yeni bir atilima ihtiyaci var. Türkiye'nin büyümeye ihtiyaci var. Türki

ÇANAKKALE (AA) - Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Yeni bir iklimi bu ülkeye getirecegiz. Yeni bir iklimin özelligi su: Sokakta, caddede karsilastigimiz insanlara tanimasak bile selam vermesini ihmal etmeyecegiz. Kucaklasacagiz, ayrilmadik, ayrismayacagiz." dedi.

Millet Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu, Çanakkale Belediyesinin yeni hizmet binasi önünde düzenlenen "Millet Bulusmasi" programinda yaptigi konusmada, Çanakkalelilere iktidar olma sözü verdi.

Kiliçdaroglu, ülkede hiçbir çocugun yataga aç girmeyecegini belirterek, "Emekliler hiç merak etmeyin. 2015'ten bu yana 'Emeklilere asgari ücret kadar Ramazan ve Kurban Bayramlarinda birer maas ikramiye verilsin' dedim. Yapmadilar, eksik yaptilar. Göreceksiniz önümüzdeki Kurban Bayrami'nda emeklilerin, emekli ayligi bu sefer ödenmeyen parasi 15 bin lira olarak banka hesaplarina yatacak. 'Yapamaz' diyorlar degil mi? 'Sen istismar ediyorsun diyorlar' degil mi? Bay Kemal'i tanimiyorlar. Bay Kemal söz verdi mi mutlaka yapar." ifadesini kullandi.

Hiçbir ailenin gelirinin yoksulluk sinirinin altinda kalmasina izin vermeyecegini dile getiren Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"Her ailenin asgari gelir güvencesi olacak. Çanakkale sana söz, kazanacagiz. Gençler, en büyük sikayetinizin torpil oldugunu biliyorum. Hakkinizin elinizden alindigini da biliyorum ama size sözüm söz, devlette liyakati saglayacagiz ve sözlü sinavi kaldiracagiz, KPSS'den ne aldiysaniz atamanizi yapacagiz. Dolayisiyla sevgili gençler meraklanmayin asiniz, isiniz olacak. Sizin çalismaniz için her türlü çabayi gösterecegiz. Sizin hayalleriniz 'Bay Kemal'in hedefi olacak. Atama bekleyen ögretmenler, saglikçilar, teknik personel; tamamini çözecegim. Cumhuriyet'in 100'üncü yilinda 100 bin ögretmenin atamasini yapacagiz. Bütün köylerdeki okullari yeniden açacagiz. Ferhat ile Sirin'in bulustugu gibi ögretmenle ögrencisini bulusturacagim. Hiçbir anne baba 'Çocugumu kentteki okula göndereyim' diye köyünü terk etmeyecek."

- "Cumhuriyet Halk Partisinin iki kirmizi çizgisi var; bayragimiz ve vatanimiz"

Kiliçdaroglu, tarimin önemine isaret ederek, hiçbir üreticiyi topraga küstürmeyeceklerini vurguladi.

Türkiye'nin tüm sorunlarini el birligiyle çözeceklerini anlatan Kiliçdaroglu, "Bu ülkenin çikarlari için tek adam rejimine karsiyiz. Milli kurtulus savasini veren bir ülke, bir kisiye teslim edilemez. O nedenle karsiyiz. Zaman zaman bizi suçluyorlar degil mi? 'Vay teröristler, vay sunlar, vay bunlar' Sunu herkes çok iyi bilsin. Cumhuriyet Halk Partisinin iki kirmizi çizgisi var; bayragimiz ve vatanimiz." diye konustu.

Kemal Kiliçdaroglu, iktidara gelmeleri halinde Suriye'deki Süleyman Sah Türbesi'ni "vatan topragi"na geri götüreceklerini ve Türk bayragini oraya dikeceklerini aktardi.

Dünyada, hastanesi olmayan tek ordunun Türk Ordusu oldugunu kaydeden Kiliçdaroglu, "Bir ordunun hastanesi yoksa ciddi sorun var demektir. GATA'yi elinden aldilar, askeri hastaneleri kapattilar. Göreceksiniz bir hafta içinde GATA'yi açacagiz, askeri hastaneleri açacagiz, sanli ordumuza teslim edecegiz. Biz onlar gibi degiliz. Ordumuzun bu cografyada ne kadar degerli oldugunu biliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Kiliçdaroglu, seçmenlere, 14 Mayis'taki seçimlerde oy kullanmalari çagrisinda bulunarak, sözlerini söyle sürdürdü:

"Oyunuzu kullanin ve oyunuza sahip çikin. Emin olun sandiklarin tamamina da sahip çikacagiz. Hiç endise etmeyin. Ayrica kirsalda çalisan gençler, kadinlar, balikçilar, bunlarin sosyal güvenlik primlerini devlet olarak biz ödeyecegiz. Dolayisiyla toprakta çalisiyor musun, üretiyor musun; kazanacaksin. Sen kazanirsan Türkiye kazanacak. Sen kazanirsan bugday ithal etmeyecegiz, sana verecegiz parayi, sen kazanacaksin. Dolayisiyla yeni bir iklimi bu ülkeye getirecegiz. Yeni bir iklimin özelligi su: Sokakta, caddede karsilastigimiz insanlara tanimasak bile selam vermesini ihmal etmeyecegiz. Kucaklasacagiz, ayrilmadik, ayrismayacagiz. Onlar ayristirmaya çalisiyorlar, biz ayrismayacagiz. Onlar ikilik yaratiyorlar, biz bir olacagiz. Bayragimizin altinda, vatanimizda bir olacagiz, beraber olacagiz."

- "Hakkin, hukukun ve adaletin gelmesi bizlere bagli"

Türkiye'nin orman yanginlarini söndürecek uçaklara ihtiyacinin oldugunu savunan Kiliçdaroglu, "Türk Hava Kurumunun yeteri kadar yapamadigini, yaptirmadiklarini da biliyoruz. Size sözüm söz. 16 cumhurbaskanligi uçagini satacagim, yangin söndürme uçaklari alacagim. Bizim lükse ihtiyacimiz yok. Cumhurbaskani dedigimiz mütevazidir. Cumhurbaskani dediginiz halkini düsünür. Cumhurbaskani dediginiz Türkiye'deki paralarini yandaslari Amerikalara göndermez. Bir parantez açayim. O Amerika'ya, Ingiltere'ye gönderdikleri paralarin tamamini getirecegim ve bu millete verecegim." diye konustu.

Kiliçdaroglu, kendi belediye baskanlarinin büyük basarilar kazandigini belirterek, "Onlarla ilgili de çok ama çok sey söylendi. 'Sosyal yardimlar kesilecek' denildi, kesilmedi. Yine söylüyorlar. 'Kiliçdaroglu'na oy vermeyin, gelirse sosyal yardimlar kesilir.' Hayir efendim." dedi.

Hak, adalet neredeyse kendilerinin de orada olacagini anlatan Kiliçdaroglu, "Hakkin, hukukun ve adaletin gelmesi bizlere bagli. Bizler çalisirsak bunlar olacak. Biz günün 24 saati çalisiyoruz. 6 lider bir aradayiz. Dolayisiyla beraber mücadele edecegiz. Türkiye'nin yeni bir atilima ihtiyaci var. Türkiye'nin büyümeye ihtiyaci var. Türkiye'nin kalkinmaya ihtiyaci var. Türkiye'nin katma degeri yüksek ürün üretmeye ihtiyaci var. Bütün bunlarin tamaminin olmasi lazim." degerlendirmesini yapti.

- "Türkiye dünyayla rekabet eden bir ülke haline gelecek"

Kemal Kiliçdaroglu, gençlerin yurt disinda gelecek aradigini ifade ederek, sunlari söyledi:

"Hiç merak etmeyin, iktidar degistiginde göreceksiniz ücretleriniz yüksek olacak, iyi gelir elde edeceksiniz. Kisa sürede araba, belli bir zaman diliminde de ev sahibi olacaksiniz. Kendi ülkenizde çalisacaksiniz. Kendi ülkenizde üreteceksiniz. Kendi ülkenizde kazanacaksiniz ve Türkiye dünyayla rekabet eden bir ülke haline gelecek. Söz veriyorum. Birilerinin pesinde degil, dünyayla rekabet eden bir ülke haline gelecegiz. Samandag'dan baslayip Mersin'e kadar olan havzayi Akdeniz'in en büyük üretim merkezi haline getirecegiz. Katma degeri yüksek ürün üretilecek orada. Istanbul'un nüfusu 5 yil içinde 2,5 milyon azalacak. Çünkü insanlar bu bölgelere gelecekler. Erzurum basta olmak üzere tarim ve hayvancilik özel ekonomi bölgeleri olusturacagiz. Bununla ilgili de yakinda sizlere video araciligiyla ayrintilari verecegim. Göreceksiniz, Türkiye'nin bütün sorunlarini biliyoruz. Hepsini biliyoruz, hepsini çözecegiz. Bilgimiz var, birikimimiz var, gücümüz var, gücü sizden aliyoruz, baskalarindan degil."

"Millet Bulusmasi"nda, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas da katilimcilara hitap etti.

CHP ve IYI Parti milletvekili adaylarinin da tanitildigi programin ardindan Kiliçdaroglu ve beraberindekiler, Çanakkale Belediyesinin yeni hizmet binasinin açilisini gerçeklestirerek bölümlerini gezdi.