ING Türkiye'ye IDC'den "Yilin En Basarili Degisim Yönetimi" ödülüMehmet Kadir Kilinç

ING Türkiye'ye IDC'den "Yilin En Basarili Degisim Yönetimi" ödülüMehmet Kadir Kilinç

ISTANBUL (AA) - ING Türkiye, 14. IDC Türkiye CIO Summit kapsaminda düzenlenen IDC CIO Awards Yarismasi'nda "Iç Kontrolün Teknoloji Merkezli Yükselisi: Veriye Dayali Bir Dönüsüm Hikayesi" projesiyle "Yilin En Basarili Degisim Yönetimi" kategorisinde birinci olmaya hak kazandi.

Bankadan yapilan açiklamaya göre, ING Türkiye, kazandigi yeni bir ödül ile dijital liderlik hedefini taçlandirdi.

Banka, IDC CIO Awards Yarismasi'nda iç kontrol alaninda verimliligin ve kontrol etkinliginin artirilmasi için gelistirdigi "Iç Kontrolün Teknoloji Merkezli Yükselisi: Veriye Dayali Bir Dönüsüm Hikayesi (The Rise of Intelligent Internal Control: A Data-Driven Transformation Story)" projesiyle "Yilin En Basarili Degisim Yönetimi" kategorisinde teknoloji ve finans sektöründeki rakiplerini geride birakti.

ING Türkiye’nin denetim alaninda gelistirdigi yapay zeka modelleri, robotik süreç otomasyonu ve veri odakli dönüsüm projeleriyle is süreçlerinde devrim niteliginde gelismeler yaratilmasi amaçlandi. Banka, bu projeler sayesinde kontrol ortamini güçlendirirken, kontrol süreçlerini hizlandirdi, proaktif risk yönetimine geçis sagladi, çalisan memnuniyetini artirdi ve inovatif bakis açisiyla sektörde öncü konumunu sürdürdü.

Proje kapsaminda tasarlanan ATLAS uygulamasiyla sube faaliyetlerinde kural bazli senaryolar yüzde 43 azaltilarak, 4 AI model ile daha dogru ve kaliteli tespitler gerçeklestirme imkani oldu. ATLAS ile çalisanlarin islem incelemelerini tek ekranda gerçeklestirmesi saglandi, çalisma konforu artti ve inceleme süresi yüzde 27 düstü.

- Robot kullanimi 99 kat artti

Verilen bilgiye göre, IKARUS uygulamasi ve robotik süreç otomasyonuyla kontrol noktalari otomatiklestirildi. Banka geneline yayilmis kontrol noktalarindaki robot kullanimi 99 kat artti. Gelistirilen bu süreçlerle kontrol alani genisletilerek is kapasitesi 5 katina çikartildi. Veri odakli ve robotik dönüsümle yeni yönetmeliklere uyum kontrollerinin hayata geçme süresi büyük ölçüde kisaltildi.

Çalisanlarin veri okuryazarligi ve kodlama becerileri gelistirildi. Veri odakli süreçler ve gelistirilen uygulamalarla süreçlerde kontrol ortami güçlendirildi. Robotik ve veri odakli dönüsümün sagladigi kaynak verimliligiyle is süreçlerini uçtan uca kontrol edebilecek süreç kontrol faaliyetleri uygulamaya alinarak, daha etkili ve kapsamli bir kontrol yapisi olusturuldu.