Kral Sakir, vizyona girmeden önce deprem bölgesindeki çocuklarla bulusacakFatma Eda Topcu- Çizgi karakter Kral Sakir'in tasarimcisi, karikatürist ve yazar Varol Yasaroglu: - "'Kral Sakir: Mikrop Avcilari-Cumburlop' 31Mart'ta vizyona girmeden önce deprem bölgesindeki çocuklarla bulusacak. 8 ilde yaklasik 10 bin çocugun katilimiyla filmin galasinin tamamini deprem bölgesinde yapacagiz" - AC Lisansçilik ve Medya Ltd Sti Kurucu Ortagi Özlem Civelek: - "5 yabanci markaya lisans verdik, bu alanda görü

Kral Sakir, vizyona girmeden önce deprem bölgesindeki çocuklarla bulusacakFatma Eda Topcu- Çizgi karakter Kral Sakir'in tasarimcisi, karikatürist ve yazar Varol Yasaroglu:
- "'Kral Sakir: Mikrop Avcilari-Cumburlop' 31Mart'ta vizyona girmeden önce deprem bölgesindeki çocuklarla bulusacak. 8 ilde yaklasik 10 bin çocugun katilimiyla filmin galasinin tamamini deprem bölgesinde yapacagiz"
- AC Lisansçilik ve Medya Ltd Sti Kurucu Ortagi Özlem Civelek:
- "5 yabanci markaya lisans verdik, bu alanda görü

ISTANBUL (AA) - Grafi2000'nin Kurucu Ortagi, çizgi karakter Kral Sakir'in karakter tasarimcisi, karikatürist ve yazar Varol Yasaroglu, Kral Sakir'in son filmi "Kral Sakir: Mikrop Avcilari-Cumburlop"un 31 Mart'ta vizyona girmeden önce deprem bölgesindeki çocuklarla bulusacagini belirterek, 8 ilde yaklasik 10 bin çocugun katilimiyla filmin galasinin tamamini deprem bölgesinde yapacaklarini bildirdi.

Grafi2000 Prodüksiyon tarafindan canlandirilan animasyon filminin karakter tasarimini hazirlayan Yasaroglu ve AC Lisansçilik ve Medya Ltd Sti Kurucu Ortagi Özlem Civelek, düzenlenen basin toplantisinda, vizyona girecek yeni film, lisans pazari ve deprem bölgesindeki faaliyetlerine iliskin bilgi verdi.

Varol Yasaroglu, 31 Mart'ta gösterime girmesi planlanan son filmin galalarinin hepsini deprem bölgesinde yapacaklarini, bu sayede deprem bölgesinde yasayan çocuklara ve ailelerine motivasyon saglamak istediklerini ifade etti.

Depremden etkilenen 8 ilde yaklasik 10 bin çocuga ulasma hedefinde olduklarina isaret eden Yasaroglu, galanin bölgedeki çadir kent ve konteyner kentlerde LED ekranlarda yapilacagini, az da olsa bölgedeki çocuklarin yüzünü güldürmek istediklerini söyledi.

Yasaroglu, "Deprem bölgesinden aldigim bazi mesajlar beni çok etkiledi. Kral Sakir, çocuklarin sevdigi ve mutlu oldugu bir karakter. Bu yüzden onlara bu anlamda biraz motivasyon saglamak istiyoruz. Filmimiz vizyona girmeden önce deprem bölgesindeki çocuklar izleyecek. Bazi illerde birden fazla seans yapacagiz. Kalbimiz çocuklar için atmaya devam ediyor. Film gösterimi sonrasi is birligi gerçeklestirdigimiz TOÇEV'le bölgedeki çocuklar için çalismayi sürdürecegiz." diye konustu.

- "25'in üzerinde ülkede Kral Sakir lisansli ürünlerini satiyoruz"

Verilen bilgiye göre, Akademetre'nin Türkiye çapinda 4 ila 11 yas arasi çocuklar arasinda yaptigi arastirmaya göre, Kral Sakir, yüzde 92,4 ile çocuklarin en çok bildigi çizgi film oldu. Arastirmaya göre, TV internette izlenilen çizgi filmlerde ilk akla gelen çizgi film de Kral Sakir olarak kayitlara geçti.

AC Lisansçilik ve Medya Ltd Sti Kurucu Ortagi Özlem Civelek, arastirmanin lisans pazari için de önemli çiktilari oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Kral Sakir olarak bizim de çok güçlü oldugumuz televizyon segmentinde çizgi film sonrasi reklam izlenme orani yüzde 39,6. Reklamdan sonra çocuklarin ebeveynlerden ürünleri isteme orani ise yüzde 30,8. Bu oran bile lisans sektörü açisindan oldukça olumlu. Arastirma, her dört çocugun evinde lisans markasi bulundugunu gösteriyor. Kral Sakir ise en çok tercih edilen lisans markasi. 40 aktif lisansimiz var, 200'ün üzerinde ürünümüz mevcut. 5 yabanci markaya lisans verdik, bu alanda diger görüsmelerimiz devam ediyor.

25'in üzerinde ülkede Kral Sakir lisansli ürünleri satiyoruz. 2022 yilinda 250 milyon TL yurt içi pazarda, yaklasik 50 milyon TL yurt disi pazarda lisansli ürün satisi geliri elde ettik, 2023 yilinda bunu en az iki katina çikarmayi hedefliyoruz. Türkiye'deki lisansli ürün pazarinin üçte birini biz domine ediyoruz, toplam pazar hacmi yaklasik 750 milyon TL civarinda."

- Kral Sakir, Türkiye'de en çok izlenen çizgi film karakteri

Toplantida yapilan arastirmanin sonuçlari da paylasildi.

Arastirmaya göre, çocuklarin yaridan fazlasi Kral Sakir'i izliyor. En çok izlemenin yani sira arastirma, Kral Sakir'in her üç çocuktan birinin en sik izledigi çizgi filmlerden biri oldugunu da gösterdi.

Türkiye çapinda yapilan arastirmada, çocuklarin çizgi dünyasinda en sevdikleri karakterlerde yüzde 59 ile Sakir önde geldi, Kral Sakir'i Necati ve Remzi takip etti.

Çocuklar, Kral Sakir içeriklerinin yüzde 74'ünü eglenceli bulurken, yüzde 42,7’si de egitici ve ögretici oldugunu belirtti.