Izmit Körfezi'nde aglara takilan çipli kalkan yeniden denize birakildiSengül Azbay

Izmit Körfezi'nde aglara takilan çipli kalkan yeniden denize birakildiSengül Azbay

KOCAELI (AA) - Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan 2021 yilinda Izmit Körfezi'ne salinan çipli kalkan balikçilarin agina takildi.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, "Izmit Körfezi Baliklandirma Projesi" kapsaminda 2017 yilindan bugüne kadar 36 bin yavru balik Izmit Körfezi ile bulusturuldu.

Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifine bagli balikçilarin agina, Gebze ilçesinde daha önce Izmit Körfezi'ne birakilan çipli kalkan takildi.

Kooperatif Baskani Ali Sari'nin durumu bildirmesi üzerine Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekipleri harekete geçti.

Ekipler, üzerinde çipi bulunan kalkanin 2021 yilinda Hereke'den denize salindigini belirledi.

Yaklasik 1 kilogram oldugu tespit edilen kalkan, kontrollerin yapilmasinin ardindan tekrar Izmit Körfezi'ne salindi.

- Balik 1 kilogram agirliga ulasti

Açiklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Mesut Önem, "Izmit Körfezi Baliklandirma Projesi"nin önemine deginerek Izmit Körfezi'nden alinan anaç baliklardan elde edilen kalkan, levrek ve çupra yavrularinin belirli araliklarla denize birakildigini bildirdi.

Çipli kalkanin aglara takildiginin bildirilmesi üzerine bölgeye geldiklerini aktaran Önem sunlari kaydetti:

"Çipinden kontrol ettigimizde 2021 yilinda Hereke sahilinden saldigimizi belirledik. 150- 200 gram arasinda olan balik bugün yaklasik 1 kilogram agirliginda. Zaman zaman yasadigimiz bir olay ama bu kez canli olarak teslim edildi. Biz de baligimizi ait oldugu sulara geri biraktik."

Kocaeli Su Ürünleri Kooperatif Baskani Ali Sari ise 2021'de salinan kalkanin balikçilarin agina takildigini belirterek "Canli olarak gelen baligimizi Kocaeli Büyüksehir Belediyesine teslim ettik. Balik incelendi ve ardindan tekrar Izmit Körfezi'mize salindi." ifadesini kullandi.