Katar'dan Iskenderun'a 522 yasam konteyneri daha geldiHalil Fidan

Katar'dan Iskenderun'a 522 yasam konteyneri daha geldiHalil Fidan

HATAY (AA) - Katar Hükümeti tarafindan depremzedeler için gönderilen 522 yasam konteynerini tasiyan MSC Grup'a ait gemi, Iskenderun'daki Assan Limani'na yanasti.

MSC Grup'tan yapilan açiklamaya göre, konteynerleri tasiyan "MSC Caledonia II" gemisini limanda, MSC Mersin Bölge Müdürü Ugur Tosuner ile MSC Liman Acente Müdürü Sahin Temur karsiladi.

Yasam konteynerleri limana indirildikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulastirilmak amaciyla AFAD'a teslim edildi.

2022 Dünya Kupasi'nda kullanilan 18 metrekarelik konteynerlerde, banyo, tuvalet, buzdolabi, isitma ve sogutma sistemi, çalisma masasi, sandalye ve yatak bulundugu belirtildi.

Açiklamada, MSC Grup'un, depremzedeler için 5 bin adet konteyner tahsisi, 800 depremzedeye ev sahipligi yapan MSC Aurelia gemisi ve yardim malzemelerinin tasinmasinda verdigi destekler ile yaralarin sarilmasina katki saglamaya devam ettigi belirtildi.

Katar Disisleri Bakanliginin Türkiye ve Suriye'de deprem felaketinden etkilenen bölgelere yönelik yardim çalismalari kapsaminda gönderecegini bildirdigi 10 bin konteyner evin sevkine 12 Subat'ta baslanmis ve konteynerlerin bir bölümü Türkiye'ye ulasmisti.