Izmir'de "sike teklifi" suçlamasiyla bir futbol menajeri hakkinda dava açildiMustafa Güngör

Izmir'de "sike teklifi" suçlamasiyla bir futbol menajeri hakkinda dava açildiMustafa Güngör

IZMIR (AA) - Izmir'de Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) Torbalispor ve Çesme Belediyespor arasindaki müsabaka öncesi bazi futbolculara sike teklif ettigi öne sürülen futbol menajeri Ö.B. hakkinda 1 yildan 3 yila kadar hapis istemiyle dava açildi.

Izmir Cumhuriyet Bassavciligi, Torbalispor Kulüp Baskani Batuhan Atay Arslan'in 2 Mayis'ta Bornova Aziz Kocaoglu Stadyumu'nda oynanan ve Çesme Belediyespor'un 1-0 kazandigi play-out mücadelesinde futbol menajeri Ö.B. tarafindan bazi futbolcularina para teklif edilerek sike yapilmak istendigi yönündeki sikayeti üzerine sorusturma baslatti.

Sorusturmanin ardindan futbol menajeri Ö.B. hakkinda hazirlanan ve Izmir 3. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede Kulüp Baskani Arslan'in ifadelerine yer verildi.

Müsabakadan önce 27 Nisan Persembe günü oyuncusu Samil Ünal'in kendisini aradigini ve kendisine sike teklif edildigini söyledigini aktaran Arslan, sunlari kaydetti:

"Takimini satmasi için para teklif edildigini söyledi. Ben de hemen Samil'i isletmeme çagirdim. O da gelip durumu anlatmaya basladi. Ö.B. diye bir futbol menajerinin kendisini aradigini, maçi satmalari için para teklif ettigini söyledi. Ben de bu konunun arastirilmasini ve varsa sorumlularin bulunup gereken uygulamanin yapilmasini istiyorum."

Süpheli Ö.B'nin ise suçlamalari kabul etmeyerek kimseye sike teklifinde bulunmadigini, oyuncu Samil Ünal'in kendisine borcunun bulundugunu, sike yapma teklifinin oyunculardan geldigini iddia etti.

Iddianamede, süpheli Ö.B. hakkinda futbolcular Samil Ünal ve Durmus Erol ile sike görüsmesi yaptigi, her iki futbolcuyu maçin sonucunu kendi istedigi sekilde belirlemeleri için etki altina almaya çalistigi, bu amaçla her 2 futbolcuya da menfaat ve kazanç vaat ettigi öne sürülerek, sanigin, 6222 sayili Sporda Siddet ve Düzensizligin Önlenmesi Kanunu'nun 111/1 maddesi geregince 1 yildan 3 yila kadar hapsi istendi.