Israil güçleri, Bati Seria’daki baskinda Filistinli bir çocugu öldürdü, 2 kisiyi yaraladiMücahit Aydemir

Israil güçleri, Bati Seria’daki baskinda Filistinli bir çocugu öldürdü, 2 kisiyi yaraladiMücahit Aydemir

KUDÜS (AA) - Israil güçleri, isgal altindaki Bati Seria'nin Eriha kentinde 15 yasindaki bir Filistinliyi öldürdü, 2 kisiyi yaraladi.

Israil askerleri, Bati Seria'nin güneyinde bulunan Eriha kentine bagli Akabet-ü Cebr Mülteci Kampi'na baskin düzenledi.

Filistin Saglik Bakanligi, Israil askerlerinin gerçek mermiyle ates ettigi baskinda, 15 yasindaki Muhammed Bilhan'in kafasina, gögsüne ve karnina isabet eden kursunlarla hayatini kaybettigini bildirdi. Baskinda 2 Filistinlinin yaralandigi da kaydedildi.

Israil askerleri, bugün Bati Seria'nin Nablus kentinde bulunan El-Ayn Mülteci Kampi'na da baskin düzenlemis ve 3 Filistinliyi yaralamisti.

- Israil ordusunun baskinlariyla bölgedeki can kayiplari artti

Israil ordusu, yilbasindan bu yana Filistinli nüfusun yogunlukta yasadigi isgal altindaki Bati Seria'nin farkli noktalarinda baskin ve gözalti operasyonlarini artirdi.

Israil güçleri ve Yahudi yerlesimcilerin Bati Seria'daki baskin ve saldirilarinda bu yil, 96 Filistinli hayatini kaybetti.

Askerler, baskinlari protesto eden Filistinlilere karsi plastik merminin yani sira sik sik gerçek mermi de kullaniyor. Bati Seria'nin kuzeyindeki özellikle Cenin ve Nablus gibi bölgelerde baskinlara tepki gösteren Filistinli gruplar ile Israil askerleri arasinda zaman zaman çatismalar da yasaniyor.