TFF 3. Lig'de normal sezonun bitimine 6 hafta kaldiAli Korkmaz

TFF 3. Lig'de normal sezonun bitimine 6 hafta kaldiAli Korkmaz

IZMIR (AA) - TFF 3. Lig'de normal sezon heyecani 6 hafta sonra tamamlanacak.

1. ve 3. Grup'ta 18'er, 2. Grup'ta 17 takimin katilimiyla baslayan TFF 3. Lig'de Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan haklari dondurulan 2. Grup'ta Yardimcioglu Sigorta Kahramanmarasspor'un, 3. Grup'ta ise Malatya Arguvanspor ve Osmaniyespor FK'nin ligden çekilmeleri kabul edildi.

Ligde normal sezonun bitiminde gruplarini ilk sirada bitirenler direkt TFF 2. Lig'e çikacak. Her gruptan birer takimin daha TFF 2. Lig'e çikacagi ligde, lideri takip eden beser ekip, play-off maçlari oynayacak.

Gruplarinda ikinci sirada yer alan ekipler dogrudan play-off finaline yükselecek. Play-off çeyrek finalinde normal sezonda gruplarinda 3. ile 6. takim, 4. ile de 5. takim, tek maç eleme usulüne göre karsilasacak.

Çift maç üzerinden oynanacak yari finali geçenler finalde gruplarin 2. sirasindaki takimlarla karsilasacak ve final maçlari sonunda her gruptan birer ekip daha TFF 2. Lig vizesi alacak.

1. Grup'ta 3, 2. Grup'ta 2 ve 3. Grup'ta ise 1 ekip Bölgesel Amatör Lig'e düsecek.

- 1. Grup

Exenpay Yeni Mersin Idmanyurdu'nun son 6 haftaya en yakin rakibi 52 Orduspor FK'nin 5 puan önünde girdigi 1. Grup'ta Eskisehirspor, Yomraspor ve Gema Polimer Sile Yildizspor düsme hattinda bulunuyor.

- 2. Grup

2. Grup'ta maç eksigine ragmen 56 puanla lider durumda bulunan Alagöz Holding Igdir FK, ikinci siradaki Karaman FK'nin 1, iki maçi eksik Armoni Alanya Kestelspor'un 5 puan önünde yer aliyor. Yesilyurt D.Ç Ofspor ile Ergene Velimesespor ise düsme hattinda mücadelesini sürdürüyor.

- 3. Grup

68 Aksaray Belediyespor'un Kepez Belediyespor'un 2 puan önünde lider durumda bulundugu 3. Grup'ta lige veda edecek takim 27 puanli Akhisarspor veya 11 puana sahip Nigde Anadolu FK olacak. Akhisarspor'un bu haftaki olasi bir galibiyetinde Nigde Anadolu FK'nin ligden düsmesi kesinlesecek.