Hindistan'da cinsel istismar protestosundaki kadin güresçiler eylemlerine ara verdiAynur Seyma Asan

Hindistan'da cinsel istismar protestosundaki kadin güresçiler eylemlerine ara verdiAynur Seyma Asan

YENI DELHI (AA) - Hindistan'da, taciz iddialariyla suçlanan Hindistan Güres Federasyonu Baskani Brij Bhushan Sharon Singh'in istifa etmesi ve tutuklanmasi talebiyle protesto gösterileri düzenleyen kadin güresçiler, Gençlik ve Spor Bakani Anurag Thakur'un "hizli bir sorusturma" sürecinin isletilecegi sözü üzerine eylemlerine ara verdi.

Kadin güresçiler, dün, baskent Yeni Delhi'de Thakur ile bir araya geldi.

Hindistan Gençlik ve Spor Bakani Thakur'un "polisin 15 Haziran'a kadar islem baslatacagini" söylemesi üzerine, güresçiler bu tarihe kadar protesto eyleminde bulunmayacaklarini kaydetti.

Hindistan hükümeti ise Güres Federasyonu yönetimi için ay sonunda seçim düzenleneceginin sözünü verdi.

Hakkinda taciz iddialari bulunan Federasyon Baskani Singh, görevini halen sürdürüyor.

- Singh'in tutuklanmasi için tepkiler artiyor

Singh ve diger yetkililer hakkinda sorusturma baslatilmasi için ocak ayinda, uluslararasi medyada gündem olan bir gösteri düzenlenmisti.

Dünya sampiyonu güresçi Vinesh Phogat, protestolar sürerken 10 kadin güresçinin Singh'in kendilerine de cinsel istismarda bulundugunu itiraf ettigini, Singh görevinden alinmadikça güresçilerin uluslararasi turnuvalarda yarismayacaklarini açiklamisti.

Kadin güresçiler, hakkindaki cinsel istismar iddialari nedeniyle Hindistan Güres Federasyonu Baskani Singh'in istifa etmesi ve tutuklanmasi talebiyle ellerinde mumlarla 23 Mayis'ta Yeni Delhi'de yürüyüs yapmisti.

28 Mayis'ta Yeni Delhi'deki Jantar Mantar bölgesinden yeni parlamento binasina yürümek istedikleri sirada gözaltina alinmalarina tepki gösteren kadin güresçiler, "suçlu" muamelesine maruz kaldiklarini dile getirmisti.

Kadin güresçiler, madalyalarini Uttarakhand eyaletindeki Haridwar sehrinden Ganj Nehri'ne atacaklarini ve sonrasinda Hindistan Kapisi'nda açlik grevi yapacaklarini açiklamisti.

Singh ise kadin güresçilere yönelik cinsel istismar iddialarini reddediyor.