AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, IYI Parti Genel Baskani Aksener'in sözlerine yanit:Ali Kemal Akan- "Sayin Aksener'in su anda tek dert etmesi gereken konu, kendi cumhurbaskani adaylarina PKK tarafindan üst üste açiklamalarla neden destek verildigi olmalidir"

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, IYI Parti Genel Baskani Aksener'in sözlerine yanit:Ali Kemal Akan- "Sayin Aksener'in su anda tek dert etmesi gereken konu, kendi cumhurbaskani adaylarina PKK tarafindan üst üste açiklamalarla neden destek verildigi olmalidir"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayin Aksener'in su anda tek dert etmesi gereken konu, kendi cumhurbaskani adaylarina PKK tarafindan üst üste açiklamalarla neden destek verildigi olmalidir." ifadesini kullandi.

Çelik, sosyal medya hesabindan, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in, partisinin TBMM grup toplantisindaki açiklamalarina ve sosyal medya hesabindaki paylasimina yanit verdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, dünkü AK Parti TBMM Grup Toplantisi'nda, eser ve hizmet temelli, seviyeli bir seçim yarisi olmasi temennisinde bulundugunu vurgulayan Çelik, Aksener'in, Cumhurbaskani Erdogan'a dönük ifadelerinin ise "yakisiksiz ve niteliksiz bir kampanya yürüteceklerinin ilani" oldugunu dile getirdi.

Meral Aksener'in, yaptigi paylasimda bir gerginlikten bahsettigini ve Cumhurbaskani Erdogan'a karsi yakisiksiz bir üslup kullandigini belirten Çelik, sunlari kaydetti:

"Kullanilan bu yakisiksiz dili ve tutumu kiniyoruz, kendilerine iade ediyoruz. Bu saldirgan üslubun sebebini biliyoruz. Kendi adaylarini ilan ettiklerinden beri PKK'nin defalarca açik destek ilan ettigi bir yapinin parçasi olarak yola devam etmek zorunda kaldiklarini görüyoruz. Kuskusuz bunu tonlarca 'rezene çayi' içerek bile hazmetmek mümkün degildir. Sayet birileri siyasi gerginlik nerede diye tespit etmek istiyorsa, Sayin Kiliçdaroglu'nun cumhurbaskani adayi ilan edildigi anda yanindaki genel baskanlardan hangisinin gerginlik konusunda digeriyle yaristigina bakmalidir. Böylece aslinda 7'li masada kimin günlük doz olarak kaç papatya çayi içmeye ihtiyaci oldugunu tespit edebilirler.

'Hakarete ugradim' diyerek masadan kalkmak, sonrasinda mecbur kalip tekrar o masaya oturmak nerede olduysa siyasi gerginlik oradadir. 'Kumar masasiyla noter masasi arasinda kaldik' dedikten sonra mecburi geri dönüs nerede yasanmis ise gerginligin adresi orasidir. Aslinda Sayin Aksener'in su anda tek dert etmesi gereken konu, kendi cumhurbaskani adaylarina PKK tarafindan üst üste açiklamalarla neden destek verildigi olmalidir. Hatta kendi adaylarina destek vermek için PKK'nin eylemlerine ara verme karari almasi tüm gündemini isgal etmelidir."