AstraZeneca Türkiye, kanser alanina odaklanan 45'ten fazla klinik çalisma yürütüyorErgin Garip- AstraZeneca Türkiye Ülke Baskani Serkan Baris:- "AstraZeneca olarak herkesin kanser tedavilerine esit bir sekilde erisebilmesi ve kanseri bir ölüm nedeni olmaktan çikarmak gibi cesur bir hedefimiz var"

AstraZeneca Türkiye, kanser alanina odaklanan 45'ten fazla klinik çalisma yürütüyorErgin Garip- AstraZeneca Türkiye Ülke Baskani Serkan Baris:- "AstraZeneca olarak herkesin kanser tedavilerine esit bir sekilde erisebilmesi ve kanseri bir ölüm nedeni olmaktan çikarmak gibi cesur bir hedefimiz var"

ISTANBUL (AA) - AstraZeneca Türkiye Ülke Baskani Serkan Baris, "Yasam degistiren tedavileri kesfetmek, gelistirmek ve sagligin hizmetine sunmak için bilimin sinirlarini zorluyoruz. Bu kapsamda Türkiye genelinde kanser alanina odaklanan 45'ten fazla klinik çalisma yürütüyoruz." ifadelerini kullandi.

AstraZeneca'dan yapilan açiklamaya göre, kanseri ölüm nedeni olmaktan çikarmak için çalismalarini sadece klinik çalismalarla da sinirli tutmayan AstraZeneca Türkiye'nin kansere yönelik toplumsal farkindaligi artirmaya yönelik önemli çalismalari bulunuyor.

AstraZeneca Türkiye’nin sagladigi kosulsuz destek ile Türk Tibbi Onkoloji Dernegi'nin hayata geçirdigi "Akcigerimizi Okuyoruz" projesi kapsaminda www.akcigerimiziokuyoruz.com web sitesi yayina alindi. Su ana kadar 40 binden fazla kisinin giris yaptigi web sitesinde, dünya çapinda ve Türkiye'de kanserden kaynaklanan ölümlerin en yaygin nedeni olan akciger kanseri belirtileri ve risk faktörleri gibi basliklar altinda bilgiler yer aliyor.

Ihtiyaç Haritasi ve Kanser Savasçilari Dernegi'nin, AstraZeneca Türkiye'nin kosulsuz destegi ile yürüttügü "Kendini Tani, Erken Tani Meme Kanseri Farkindalik Hareketi" kapsaminda kontrol ve teshisin önemi anlatilarak kadinlarin meme kanseri konusunda bilgilendirilmesi ve kendilerine en yakin kanser erken teshis, tarama ve egitim merkezinde taramalarinin yapilmasi amaçlaniyor.

Bunlarin yani sira her biri alaninda uzman olan 5 dernek, AstraZeneca Türkiye'nin kosulsuz destegi ile ilk defa bir araya gelerek Türkiye'de ilk kez yumurtalik ve prostat kanserlerine özel "Genetik Tani Uzlasi Raporu"nu hazirladi.

Patoloji Dernekleri Federasyonu, Tibbi Genetik Dernegi, Türk Jinekolojik Onkoloji Dernegi, Türk Radyasyon Onkolojisi Dernegi ve Türk Üroonkoloji Dernegi tarafindan hazirlanan raporda, her dört yumurtalik kanserinden birinin nedeninin kalitsal oldugu belirtilirken, prostat kanserinin de kalitsal meme ve yumurtalik kanseri ile iliskili olduguna isaret edildi.

- "45'ten fazla klinik çalisma yürütüyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen AstraZeneca Türkiye Ülke Baskani Serkan Baris, son yillarda kanserin önlenmesi ve tedavisine yönelik çok önemli ilerlemeler kaydedildigini belirterek, su degerlendirmelerde bulundu:

"Vücudun bagisiklik sisteminin kanser hücrelerini hedef alip ortadan kaldirmasini saglayan immünoterapi ve kanser tedavisini hastanin genetik özelliklerine göre kisisellestiren tedavilerin ortaya çikmasi, hastalari olumlu sekilde etkiliyor. Ayrica, teshis ve tarama programlarinin uygulanmasi, kanserin tedaviye en uygun oldugu erken evrelerde tespit edilebilmesini de sagliyor. Buna karsin çok sayida insan, maliyet veya bazi saglik kurumlarinda uzman ekipman veya ekiplerin bulunmamasi gibi nedenlerden ötürü bu yeniliklere erisemiyor. Ilgili tüm paydaslarin kolektif çabasiyla anlamli bir ilerleme kaydedebilecegimize inandigim için Dünya Kanser Günü'nün bu yilki temasinin 'Seslerimizi Birlestirmek ve Harekete Geçmek' olarak belirlenmesini oldukça anlamli buluyorum."

Baris, AstraZeneca olarak herkesin kanser tedavilerine esit bir sekilde erisebilmesi ve kanseri bir ölüm nedeni olmaktan çikarmak gibi cesur bir hedefleri oldugunu bildirdi.

Yasam degistiren tedavileri kesfetmek, gelistirmek ve sagligin hizmetine sunmak için bilimin sinirlarini zorladiklarini aktaran Baris, bu kapsamda Türkiye genelinde kanser alanina odaklanan 45'ten fazla klinik çalisma yürüttüklerini belirtti.

Baris, "Kolektif çabamizin bir iz düsümü olarak kanser hastaliklariyla ilgili insanlarin hayatlarinda anlamli bir fark yaratmak ve farkindalik için dernekler, akademik kurumlar ve bilim insanlariyla birçok is birligi yapiyoruz. Gerek klinik çalismalarimiz gerekse paydaslarimiz ile gerçeklestirdigimiz çalismalar, kanser alanindaki taahhütlerimize ne denli bagli oldugumuzu göstermesi açisindan önem tasiyor. Bu hedefimize ulasmak için çalismalarimiza kararlilikla devam edecegiz." ifadelerini kullandi.