Putin: "Rusya'nin üretimindeki en büyük düsüs otomotiv sektöründe yasandi"Emre Gürkan Abay

Putin: "Rusya'nin üretimindeki en büyük düsüs otomotiv sektöründe yasandi"Emre Gürkan Abay

MOSKOVA (AA) - Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Batili otomobil sirketlerinin Rusya'daki yükümlülüklerini ihlal ettiklerini belirterek, "Maalesef ülkemizin üretimindeki en büyük düsüs otomotiv sektöründe yasandi. Bu da sözde ortaklarimizin eylemleri yüzünden meydana geldi." dedi.

Putin, Tula bölgesindeki bir tren motoru fabrikasina gerçeklestirdigi ziyarette, ülkedeki otomotiv sanayisine iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Rus otomotiv sektöründeki sorunlar nedeniyle Batili sirketleri suçlayan Putin, "Bu sirketlere artik 'eski ortaklarimiz' diyelim. Son derece yanlis davrandilar, tüm yükümlülüklerini ihlal ettiler." diye konustu.

Putin, ülkedeki üretim alaninda en büyük düsüsün otomotiv sektöründe yasandigina isaret ederek, "Maalesef ülkemizin üretimindeki en büyük düsüs otomotiv sektöründe yasandi. Bu da sözde ortaklarimizin eylemleri yüzünden meydana geldi." dedi.

Otomotiv sektöründe yasanan sorunlar nedeniyle Rus hükümetinin çesitli önlemler aldigini aktaran Putin, sunlari kaydetti:

"Ihtiyacimiz olan sayida otomobili, gereken kalitede temin etmemiz gerekiyor. Bunun için baslattigimiz sübvansiyon programi, artan fiyatlar ve enflasyon isiginda insanlarin araba almasina yardimci olmayi ve otomobil endüstrisini desteklemeyi amaçliyordu. Otomotiv sanayisini desteklemek için alinan bu önlemler, yakin gelecekte otomotiv üretim hacminin artirilmasini saglamak için yeterli."

Rusya'da yaptirimlar nedeniyle Renault, Mercedes-Benz, Nissan ve Toyota gibi markalar geçen yil ülkedeki faaliyetlerini durdurmustu.

Rusya'da otomobil satislari da 2022’de bir önceki yila göre yüzde 58,8 azalarak 687 bine gerilemisti.