Bagcilar ile depremden etkilenen Battalgazi "kardes sehir" olduZeynep Rakipoglu- Bagcilar Belediyesi, depremin ilk gününden itibaren yaralari sarmak için destek oldugu Malatya'nin Battalgazi ilçesinde 500 konteynerden olusan konteyner kent kuruyor

Bagcilar ile depremden etkilenen Battalgazi "kardes sehir" olduZeynep Rakipoglu- Bagcilar Belediyesi, depremin ilk gününden itibaren yaralari sarmak için destek oldugu Malatya'nin Battalgazi ilçesinde 500 konteynerden olusan konteyner kent kuruyor

ISTANBUL (AA) - Bagcilar Belediyesi, depremin ilk gününden itibaren yaralarini sarmak için destek verdigi Malatya'nin Battalgazi Belediyesi ile "kardes sehir" oldu.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Bagcilar Belediyesi Mart Ayi Olagan Meclis Toplantisi ikinci oturumu, Meclis 1. Baskanvekili Sibel Betül Birer baskanliginda gerçeklesti. Açilis konusmasiyla baslayan toplantida, gündem maddeleri görüsüldü.

Toplantida, Bagcilar Belediyesinin Battalgazi Belediyesi ile "kardes sehir" protokolünün de oylamasi yapildi. Bütün partilerin katildigi oylamada iki belediyenin kardesligi oy birligiyle onaylandi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, depremin ardindan baslayan birlikteligin "kardes belediye" karariyla taçlandigini belirterek, "Depremin ardindan yardim eli uzattigimiz Battalgazi Belediyesi ile aramizda gönül bagi olustu. Bunu daha da ileriye tasiyarak kardes olduk. Bütün imkanlarimizla onlarin yanindayiz. Insallah bu zor günleri birlikte asacagiz. Aldigimiz bu karar hepimize hayirli olsun." ifadelerini kullandi.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder de depremin yaralarini hep birlikte sardiklarini, bu süreçte Bagcilar ile Battalgazi arasinda muazzam bir gönül köprüsü kurduklarini vurgulayarak, "Battalgazi'de artik Bagcilar denilince 'Kahraman Bagcilar' diyoruz. Meclis karariyla resmi olarak da kardes belediye olduk. Gönüldeki kardesligimiz artik resmi olarak da tescillendi." degerlendirmesini yapti.

- Battalgazi'de "Bagcilar Mahallesi" konteyner kenti

Bagcilar Belediyesi, depremin etkiledigi yerlerden Battalgazi ilçesinde evleri yikilan ve binalari agir hasar alan depremzedeler için 50 dönümlük alanda 500 konteynerden olusan "Bagcilar Mahallesi" adiyla konteyner kent kuruyor. Depremzede aileler, kalici konutlar yapilana kadar burada barinacak.

Öte yandan, Battalgazi'deki depremden zarar gören tas ocagi, Bagcilar Belediyesi teknik ekiplerinin çalismasi sonucu yeniden üretime basladi. Bunun yani sira her ilçe sakininin, gida basta olmak üzere temel ihtiyaçlarin karsilanmasina yönelik yardimlar yapiliyor.