Güney Kore ve Israil, yaklasik 18 milyon dolarlik yüksek teknoloji yatirim anlasmasi yaptiNuri Aydin

Güney Kore ve Israil, yaklasik 18 milyon dolarlik yüksek teknoloji yatirim anlasmasi yaptiNuri Aydin

ANKARA (AA) - Güney Kore ve Israil, yüksek teknoloji alaninda yaklasik 18 milyon dolar degerinde yatirim anlasmasi imzaladi.

Yonhap'in haberine göre, baskent Seul'de Güney Kore ve Israil hükümetleri ve iki ülkenin önde gelen sirketlerden yaklasik 100 yetkiliyi bir araya getiren seminer düzenlendi.

Seminere Güney Kore Sanayi Bakani Lee Chang-yang ve Israil Disisleri Bakani Eli Cohen de katildi.

Güney Kore Sanayi Bakanligi, burada, Israil ile robot, yapay zeka ve diger yüksek teknoloji alanlarinda bir dizi anlasma imzalandigini duyurdu.

Bakanlik, yaptigi yazili açiklamada, söz konusu yaklasik 18 milyon dolarlik anlasmanin yüksek teknolojide ikili iliskileri gelistirmeyi amaçladigini vurguladi.

Bu kapsamda, Güney Kore'nin kablosuz teknoloji sirketi SK Telecom ve Israil'in Intuition Robotics sirketi arasinda, yasli bakimina yönelik robot gelistirmek için 9,4 milyon dolar degerinde bir anlasma yapildi.

Öte yandan, Güney Kore'den Everybot ve Israil'den Inuitive teknoloji sirketleri de yapay zeka tabanli bir robot platformu gelistirilmesi için 8,2 milyon dolarlik ortak bir proje üzerinde mutabakata vardi.

Bakanlik, ayrica, taraflar arasindaki diger anlasmalarin siber güvenlik, otonom sürüs ve bazi ticaret anlasmalarini içerdigini kaydetti.

Güney Kore ve Israil, 1998'de teknoloji alaninda isbirligi anlasmasi imzalamis ve bu kapsamda 77 milyon dolarlik yatirim yapmisti.