Manisa'da hayirseverlerin destegiyle üretilen karavanlar deprem bölgesine gönderiliyorKamil Tekmen

Manisa'da hayirseverlerin destegiyle üretilen karavanlar deprem bölgesine gönderiliyorKamil Tekmen

MANISA (AA) - Manisa'nin Ahmetli ilçesinde yasayan kuzenler Onur (30), Ugur (36) ve Yasin (41) Ünsal'in öncülügünde hayirseverlerin destegiyle üretilen karavanlar deprem bölgesine gönderiliyor.

Karavan üretimi gerçeklestiren Onur Ünsal, yaptigi açiklamada, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenlere nasil katki sunabileceklerini düsünürken karavan üretme fikrinin kendilerine makul geldigini söyledi.

Ahmetli Sanayi Sitesi'nde karavan üretimine basladiklarini aktaran Ünsal, "Ilk gün 1, ertesi gün 2 adet gönderdik. Bundan sonra ise yardimlasma, dayanisma atesi büyüdü burada. Rakamlar gittikçe yükseldi." dedi.

Bölgeye su ana kadar 15 karavan gönderdiklerini dile getiren Ünsal sunlari kaydetti:

"Manisa Büyüksehir ve Ahmetli Belediyesinin katkilariyla 60-65 adet kadar deprem bölgesine Ahmetli olarak karavan gönderecegiz. Karavanlarimizin içerisinde isitici, günes enerjisi panelleri bulunmakta. 4 kisilik bir ailenin 2 yil boyunca yasayabilecegi sekilde dizayn ettik. Insallah ihtiyaç sahiplerine dogru sekilde ulasir."

Ahmetli Belediye Baskani Ahmet Alhan da karavan yapimina ön ayak olan Ünsal ailesine tesekkür ederek "Ahmetli olarak depremin ilk gününden itibaren destek olmaya devam ediyoruz. Ahmetli ilçemizdeki 3 genç kardesimizin öncülügünde karavan üretimine basladik. Tamami hayirseverlerimizin katkilariyla yapiliyor." diye konustu.

Günes enerjisi paneli ile elektrik ihtiyacini da karsilayabilecek sekilde üretilen karavanlarda, 4 kisilik bir ailenin barinma ihtiyacini karsilanabiliyor.