Güney Kore, Japonya ve ABD, Kuzey Kore'nin tehditlerine karsi ortak savunma tatbikati yaptiDilara Karatas

Güney Kore, Japonya ve ABD, Kuzey Kore'nin tehditlerine karsi ortak savunma tatbikati yaptiDilara Karatas

SEUL (AA) - Güney Kore, Japonya ve ABD, Kuzey Kore'nin artan füze tehditlerine karsi ortak savunma tatbikati gerçeklestirdi.

Kuzey Kore'nin devam eden füze tehditlerine karsi ülkeler, tek günlük üçlü ortak deniz savunma tatbikati yapti.

Güney Kore Donanmasi'nin açiklamasinda, ortak deniz tatbikatlarinin ülkenin dogu kiyisi açiklarindaki uluslararasi sularda ve Kuzey Kore'nin balistik füzelerini tespit etme, izleme ve bilgi paylasma alanlarinda uzmanlasmak amaciyla gerçeklestirildigi bildirildi.

Donanma Sözcüsü Jang Do-young, "Ortak tatbikatlarin amaci, balistik füzelere karsi müdahale kapasitemizi gelistirmek ve Kuzey Kore'nin nükleer füze tehditleri artarken ortak operasyon düzenleme kabiliyetimizi güçlendirmek." ifadelerini kullandi.

Güney Kore Savunma Bakanligi, ayrica ABD ile 5 gün sürecek hava tatbikatlarinin, ortak operasyonel kapasiteyi güçlendirmek ve Kuzey'in tehditlerine karsi ortak tutumu korumak amaciyla baslatildigini kaydetti.

Tatbikata 100 hava aracinin katilacagi ifade edildi.

- Üç ülke, Kuzey Kore'ye karsi düzenli ortak savunma tatbikatlari yapacak

Kuzey Kore, 13 Nisan'da Japon Denizi (Dogu Denizi) yönüne firlattigi kitalar arasi balistik füzenin (ICBM), yeni tip kati yakitli "Hwasong-18" kitalar arasi balistik füze oldugunu açiklamisti.

Kati yakitla çalisan kitalar arasi balistik füzenin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un orduya kazandirmak istedigi stratejik füze sistemi oldugu biliniyor.

Pyongyang yönetimi, 2022'nin basindan bu yana yaklasik 100 füze denemesi yapti.

Güney Kore, ABD ve Japonya, 14 Nisan'da Kuzey'e karsi düzenli olarak füze savunma ve denizalti savar tatbikatlari gerçeklestirme konusunda anlasmisti.

Ülkelerin Üçlü Savunma Görüsmelerinin (DTT) oturumunda anlasmaya vardiklari bildirilmisti.

???????