Dünya rekortmeni sporcu ve antrenör Dilara Çevik, sampiyonlar yetistirmek istiyorMustafa Kurt- Atletizmde 3 dünya rekoru sahibi down sendromlu Dilara:- "Sporculara egitim vermek, beni isime daha motive ediyor ve daha çok heveslendiriyor. Ögrencilerim hayal kurmaktan vazgeçmesin"

Dünya rekortmeni sporcu ve antrenör Dilara Çevik, sampiyonlar yetistirmek istiyorMustafa Kurt- Atletizmde 3 dünya rekoru sahibi down sendromlu Dilara:- "Sporculara egitim vermek, beni isime daha motive ediyor ve daha çok heveslendiriyor. Ögrencilerim hayal kurmaktan vazgeçmesin"

ANTALYA (AA) - MUSTAFA KURT - Antalya'nin Alanya ilçesinde bir okulda ögrencilere ders vermeye baslayan 52 madalya ve 3 dünya rekoru sahibi down sendromlu milli sporcu Dilara Çevik'in hedefi, sampiyon sporcular yetistirmek.

Üç yasinda özel egitim ve rehabilitasyon merkezinde ögrenim süreci baslayan Dilara, 5 yasinda spora ilgi duymaya basladi.

Dilara, 12 yasindan itibaren katildigi uzun atlama, disk ve gülle atma, triatlon, 100, 200, 400 ve 800 metre kosu yarislarinda dereceler elde etti. 23 yasindaki milli sporcu, Türkiye adina Portekiz, Italya, Güney Afrika, Çekya, Portekiz ve Finlandiya'da katildigi yarislarda 52 madalyaya ve 3 dünya rekoruna ulasti.

Katildigi yarislardan madalyalarla dönen Dilara, en büyük hayallerinden birini daha Adana Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Egitimi Bölümünü kazanarak, gerçeklestirdi.

Down sendromlu üniversite ögrencisi, fakültede egitim görürken bransinin 'kosu' degil de 'disk ve gülle atma' oldugunu fark etti.

2021 yilinda üniversiteden mezun olduktan sonra da yogunlastigi spor dallarinda rekorlar ve madalyalar elde etmeye devam eden Dilara, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi'nin gerçeklestirdigi proje kapsaminda Nezihat Abdullah Dogan Ilkokulu'nda sporcu adaylarina beden egitimi dersleri vermeye basladi.

Milli sporcu, AA muhabirine, küçük yaslardan beri çesitli spor branslariyla ugrastigini söyledi. Aticilik yetenegini üniversitede fark ettigini dile getiren Çevik, "Su ana kadar 52 madalya aldim. 3 tane de dünya rekoru kirdim. Kisa, orta ve uzun mesafe kosu, triatlon, uzun atlama dahil birçok dalda yaristim, madalyalar aldim. Disk ve gülle atmada dünya rekorlarinin sahibiyim. Yürüyüste de dünya sampiyonlugum var." diye konustu.

- " Ögrencilerim hayal kurmaktan vazgeçmesin"

Çevik, sampiyonluklar sonrasi hedefi olan antrenörlügü de üniversiteyi bitirdikten sonra gerçeklestirdigini vurgulayarak, "Artik bir hedefim daha var. Ögrencilerimi yarismalara hazirlamak ve sampiyonluklar kazandirmak. Bu benim için çok büyük gurur verici olur." ifadesini kullandi.

Üniversitede ögrencilik yillarinda zaman zaman zorluklar yasadigini da kaydeden Çevik, sunlari dile getirdi:

"Bunlar her yerde oluyor. Bazen insanlarin morali bozulabiliyor. Insanlara çaktirmasam da enerjimi düsüyordu ama her seferinde daha güçlü kalkiyordum. Sporculara egitim vermek, beni isime daha motive ediyor ve daha çok heveslendiriyor. Ögrencilerim hayal kurmaktan vazgeçmesin"

- Emre Kildirgici: "Çocuklara rol model oluyor"

Alanya Ilçe Milli Egitim Müdürü Yusuf Yilmaz ise Dilara'nin daha ilk günden ögrencilerle iyi bir temas kurdugunu söyledi. Milli sporcuyu özel kilan farkindaligi ile ögrencilerin umudunun daha yukarilara çiktigini anlatan Yilmaz, "Ilkokullarda fiziksel etkinlikler dersi basladi. Bu kapsamda okullarimizin dördüncü siniflarinda antrenör görevlendirilmesi yapildi." degerlendirmesinde bulundu.

Alanya Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Emre Kildirgici da Dilara'nin isini iyi yaptigini belirterek, "Çocuklara rol model oluyor. Dersler verimli geçiyor. Down sendromu bir hastalik degil bir farkindaliktir. Bu hepimizin farkindaligi. Bu anlamda bizim için Dilara çok degerli." diye konustu

4. sinif ögrencisi Gökçe Nur Birer de antrenöründen çok memnun oldugunu ifade ederek, "Bize kosulari ögretiyor, hareketleri gösteriyor, isinma hareketleri, kosu yaptiriyor. Güzel gidiyor. Onun sampiyon oldugunu biliyorum ve ben de voleybolda basarili olmak istiyorum. Bu sporu yapmak istiyorum." seklinde görüs belirtti.