Togg araci üzerinden dolandiricilik iddiasina 3 tutuklamaSezgin Pancar

Togg araci üzerinden dolandiricilik iddiasina 3 tutuklamaSezgin Pancar

MERSIN (AA) - Togg aracini satin almak isteyenleri sahte internet sitesi araciligiyla dolandirdiklari iddiasiyla gözaltina alinan 4 süpheliden 3'ü tutuklandi.

Il Emniyet Müdürlügünün açiklamasina göre, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u almak için kayit oldugu internet sitesinden bir banka hesabina 60 bin lira yatiran E.E, dolandirildigini anlayinca Mersin Cumhuriyet Bassavciligina müracaat etti.

Sikayet üzerine çalisma baslatan Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, müstekinin para gönderdigi hesabin sahibinin Y.Ç. oldugunu belirledi.

Polis, parayi çekmek için bankaya giden Y.Ç. ve O.T. ile zanlilari yönlendirdigi öne sürülen E.M'yi Ankara'da düzenlenen operasyonla yakaladi. Süpheli hesap sahiplerinden S.K. de Istanbul'da gözaltina alindi.

Zanlilarin banka hesaplarindaki incelemede farkli illerden 21 kisinin toplam 1 milyon 316 bin 500 lira gönderdigi tespit edildi, magduriyetin önlenmesi için hesaplara bloke konuldu.

Mersin'e getirilen Y.Ç, O.T. ve E.M, emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildikleri adliyede nöbetçi hakimlikçe tutuklandi, Istanbul'da adliyeye götürülen S.K. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.