Güney Afrika'da, Türkiye'deki Cumhurbaskani Seçimi ikinci turu için oy verme islemi sona erdiMurat Özgür Güvendik

Güney Afrika'da, Türkiye'deki Cumhurbaskani Seçimi ikinci turu için oy verme islemi sona erdiMurat Özgür Güvendik

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Türkiye'deki Cumhurbaskani Seçimi ikinci turu için oy verme islemi sona erdi.

Güney Afrika'da seçmenler, Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiligi ile Cape Town Baskonsoloslugunca kurulan sandiklarda 21-22 Mayis tarihlerinde oy kullandi.

Oy verme islemlerinin bugün yerel saatle 22.00'de tamamlanmasinin ardindan sandiklar kapandi. Oy pusulalari sayildiktan sonra sandik komisyonu ile müsahitler nezaretinde mühürlenerek çuvallara konuldu.

Oy pusulalari, diplomatik kurye vasitasiyla, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirledigi kosullar çerçevesinde Türkiye'ye tasinarak YSK'ye teslim edilecek.

Yurt disinda kullanilan oylar, Türkiye'de oy verme isleminin tamamlanmasinin ardindan diger oylarla birlikte açilacak. Oylarin sayim ve dökümleri Yurt Disi Ilçe Seçim Kurulu Baskanliginin nezaretinde yapilacak.

Türkiye'de 14 Mayis'ta gerçeklestirilen Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Güney Afrika'da Türk vatandaslari, 6-7 Mayis tarihlerinde oylarini kullanmisti.

YSK verilerine göre, Güney Afrika'da ilk tur seçimlerde sandiga yüzde 43,4'lük katilim gözlemlenmisti, toplamda 678 kisi oy kullanmisti.