Dogansehir'de 14 konteyner kent daha kurulacakGöksel Cüneyt Igde

Dogansehir'de 14 konteyner kent daha kurulacakGöksel Cüneyt Igde

SIVAS (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nin Dogansehir ilçesinde 14 konteyner kent daha kurulacagi bildirildi.

Sivas Valiliginden yapilan açiklamaya göre, 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Dogansehir'de yaralarin sarilmasi için çalismalar sürüyor.

Dogansehir'de koordinatör vali olarak görev yapan Sivas Valisi Yilmaz Simsek, ekiplerle depremzedelerin barinma ve temel ihtiyaçlarini karsilamak için çalismalara devam ettiklerini aktardi.

Ilçe merkezine kurulan konteyner kenti ziyaret eden Simsek depremzedelerle sohbet etti.

Simsek, Dogansehir'in, 6 Subat depremlerinden en çok etkilenen yerlerden oldugunu vurgulayarak "Dogansehir’de 14 bin yapi stoku var ve bunlarin neredeyse yüzde 50’si yikik, acil yikilacak ya da agir hasarli durumunda. Yine 142 vatandasimizi da Dogansehir’de kaybetmis durumdayiz. Bizler de ilk günden itibaren devletimizin gücü, milletimizin destegi ile yaralari sarmaya ve vatandaslarimizin her türlü ihtiyacini karsilamaya çalisiyoruz." ifadesini kullandi.

Ilçe merkezindeki konteyner kentin komplike yapisiyla dikkati çektigini vurgulayan Simsek sunlari kaydetti:

"Bu konteyner kent Sancaktepe Belediyesi, hayirsever vatandaslarimiz, Sivas Valiligi ve Sivas Belediyesinin katkilari ile kurulmakta. Su ana kadar 84 ailemizi konteyner kente almis durumdayiz ve yaklasik 405 vatandasimiz konteyner kentte konaklamakta. Bu konteyner kentte tabii ki sosyal donatilar var. Saglik ünitesi, derslikler, mescit, kütüphane, çocuk oyun alani, kuaförü, berberi ve sicak yemek noktasi ile komplike bir merkez oluyor insallah. Toplamda 350 konteyner ve 350 ailemiz olacak burada. Bunun disinda kirsal nüfusun yogun oldugu köylerde de konteyner kentler kuruyoruz. Bunun için hazirliklarimiz devam ediyor, 14 köy ve noktada daha planliyoruz konteyner kenti. 2 bin 260 konteyner daha ilave olacak ve böylelikle 2 bin 610 konteynere ulasacagiz."