Kadin güresçiler, kazanacaklari madalya ve kupalari depremzedelere armagan edecekCihan Demirci- Dünya sampiyonu milli güresçi Yasemin Adar Yigit: "Yüzyilin afetiyle karsi karsiya geldik. Kendimizi motive etmek için bundan sonra kazanacagimiz madalya ve kupalari depremzedelere armagan etmek istiyoruz"

Kadin güresçiler, kazanacaklari madalya ve kupalari depremzedelere armagan edecekCihan Demirci- Dünya sampiyonu milli güresçi Yasemin Adar Yigit:
"Yüzyilin afetiyle karsi karsiya geldik. Kendimizi motive etmek için bundan sonra kazanacagimiz madalya ve kupalari depremzedelere armagan etmek istiyoruz"

EDIRNE (AA) - CIHAN DEMIRCI - Dünya sampiyonu milli güresçi Yasemin Adar Yigit, katilacaklari sampiyonalarda kazanacaklari kupa ve madalyalari depremzedelere armagan edeceklerini belirtti.

Yigit, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Türkiye'nin 6 Subat'ta meydana gelen depremler nedeniyle çok zor günler geçirdigini söyledi.

Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle çok sayida güresçiyi de topraga vermek zorunda kaldiklarini aktaran Yigit, "Yüzyilin afetiyle karsi karsiya geldik. Kendimizi motive etmek için bundan sonra kazanacagimiz madalya ve kupalari onlara (depremzedelere) armagan etmek istiyoruz. Onun için de canla basla çalisiliyoruz." dedi.

Yasemin Adar Yigit, Kadin Güres Milli Takimi'nin önünde Hirvatistan'in baskenti Zagreb'de 17-23 Nisan'da düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi sinavi oldugunu dile getirdi.

Sampiyona için takimin kampa girdigi Edirne Türkiye Olimpiyat Hazirlik Merkezi'nde (TOHM) çalismalarini sürdürdügünü ifade eden Yigit, söyle devam etti:

"Olimpiyata gitmek için bu sene Dünya Sampiyonasi'nda ilk 5'e girmemiz gerekiyor. O yüzden tüm milli takim elinden gelenin fazlasini yaparak çalisiyor. Kadin güresi çok büyük bir ivme kazandi. Basarinin üzerine basari ekliyoruz. Takim halinde sampiyonluklarimiz ve ayni zamanda bireysel sampiyonluklarimiz var. Önümüzde Zagreb'deki Avrupa Sampiyonasi sinavi var."

Yasemin Adar Yigit, milli takimin geçen yil takim halinde Avrupa sampiyonu oldugunu animsatti.

Bu yil da Avrupa Sampiyonasi'nda ilk üçe girip Türkiye'yi en iyi sekilde temsil etmek istediklerini vurgulayan Yigit, "Bireysel anlamda da geçen sene 2 sampiyonluk getirmistik. 50 kiloda Evin Demirhan altin madalya aldi ve 76 kiloda da ben birinci oldum. Bizi çok zorlu rakipler bekliyor, bunun bilincindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni en iyi sekilde temsil etmek ve bayragimizi dalgalandirmak için Avrupa Sampiyonasi'na gitmeye hazirlaniyoruz." diye konustu.


- Depremzede sporcular ve ailelerine destek sürüyor

Kadin Güres Milli Takimi Teknik Direktörü Efrahim Kahraman da Kahramanmaras merkezli depremlerin herkesin yüregini yaktigini ifade etti.

Çok sayida sporcunun depremde hayatini kaybettigini anlatan Kahraman, depremzede sporcular ve ailelerine Türkiye Güres Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanliginin destek oldugunu dile getirdi.

Kahraman, kazanacaklari madalya ve kupalari moral olmasi için depremzedelere armagan edeceklerini söyledi.

Güres Milli Takimi'nin Avrupa Sampiyonasi için kampa girdigi TOHM'da çalismalarini araliksiz sürdürdügünü anlatan Kahraman, sampiyonluklarin üzerine yeni bir sampiyonluk daha eklemek istediklerini sözlerine ekledi.