Avrupa sampiyonu muaythai sporcusu Elmas Basoglu'nun yeni hedefi dünya sampiyonlugu:Canan Tükelay- "Avrupa sampiyonu olunca çok mutlu oldum, dünya sampiyonasinda da bu mutlulugu yakalamayi planliyorum"

Avrupa sampiyonu muaythai sporcusu Elmas Basoglu'nun yeni hedefi dünya sampiyonlugu:Canan Tükelay- "Avrupa sampiyonu olunca çok mutlu oldum, dünya sampiyonasinda da bu mutlulugu yakalamayi planliyorum"

AFYONKARAHISAR (AA) - CANAN TÜKELAY - Salgin döneminde babasinin, bilgisayardan uzaklastirmak için baslattigi muaythai sporunda Avrupa sampiyonu olan 13 yasindaki Elmas Basoglu, yeni hedefini dünya sampiyonlugu olarak belirledi.

Afyonkarahisar'in Emirdag ilçesinde yasayan 44 yasindaki Ali Basoglu, ilkokul 8. sinifta okuyan kizi Elmas'in, Kovid-19 sürecinde bilgisayar basinda çok fazla zaman geçirmesinin zararli olacagini düsünerek sporla ilgilenmesini istedi.

Babasinin yönlendirmesiyle muaythai sporuna baslayan Elmas, ilk baslarda isteksiz olsa da zamanla kendisini gelistirerek çok sayida basariya imza atti.

Antalya'da 31 Ocak-6 Subat'ta düzenlenen Gençler Türkiye Muaythai Sampiyonasi'nda 48 kiloda altin madalya kazanarak milli forma altinda madalya almanin gururunu yasayan Elmas, Ankara'da 21-28 Mart'ta gerçeklestirilen U23 Ümitler, Gençler Avrupa Muaythai Sampiyonasi'nda da altin madalya elde etti.


- Dünya sampiyonluguyla mutlulugunu taçlandirmak istiyor

Basarisiyla hem ailesinin hem de hocalarinin yüzünü güldüren Elmas, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 2021'den bu yana muaythai ile ilgilendigini söyledi.

Her gün üç antrenman yaparak Avrupa sampiyonlugu elde ettigini vurgulayan Elmas, "Salgin döneminde karantinaya girmistik. Çok fazla bilgisayarda zaman geçirmeyeyim diye babam spora yazdirdi. Ilk baslarda bu sporu sevmemistim. Zamanla Ali hocam sevdirdi. Çok çalistim. Salon evim olmustu. Avrupa sampiyonu olunca çok mutlu oldum, dünya sampiyonasinda da bu mutlulugu yakalamayi planliyorum." dedi.


- Ali Çiloglu: "Bundan sonraki hedefimiz eylülde yapilacak dünya sampiyonasi"

Elmas'in antrenörü Ali Çiloglu da salonda sporculari belli hedefler dogrultusunda bir yerlere getirmeye çalistiklarini kaydetti.

Salonda 50 ögrencinin olduguna deginen Çiloglu, "Aralarinda Türkiye derecesi almis kisiler var. Müsabakalar öncesi Elmas ile çok yogun çalistik. Direnci, dayanikliligi çok iyiydi. 'Ben bu isi yapacagim' dedi, gerçekten de basardi." ifadelerini kullandi.

Altin madalyanin kendilerini çok mutlu ettigini belirten Çiloglu, söyle konustu:

"Elmas, Türk bayragini dalgalandirdi, Istiklal Marsi okuttu. Bundan sonraki hedefimiz, eylülde yapilacak dünya sampiyonasi. Oraya da 4 sporcuyla katilacagiz. Çalismalarimiz çocuklarin okullarini, derslerini aksatmadan devam edecek. Dünya sampiyonasi biraz zor. Orada çok iyi olmamiz lazim. Ögrencilerime güvenim tam."

Baba Ali Basoglu da kizinin bu kadar basarili olacagina inanamadigini söyledi.

Mutlu ve gururlu olduklarini vurgulayan Basoglu, kizinin dünya sampiyonasinda da iyi bir derece almasini beklediklerini dile getirdi.