GÜNDEM / 5 Mayis 2023EkipANADOLU AJANSI

GÜNDEM / 5 Mayis 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kahramanmaras merkezli depremlere iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

2- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Van Besyol Meydani'nda ve Erzurum Olimpiyat Parki karsisindaki yeni miting alaninda düzenlenecek mitinglere katilacak.

(Van/14.00/Erzurum/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Türkiye'nin Londra Büyükelçiligi konutunda basin açiklamasi yapacak, Ingiltere Krali 3. Charles'in 6 Mayis'taki taç giyme törenine davetli konuk heyet baskanlari onuruna Buckingham Sarayi'nda verilecek resepsiyona istirak edecek, Bati Londra Türk Gönüllüleri Dernegini ziyaret edecek.

(Londra) (Fotografli-Görüntülü)

4- Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Mersin ve Mugla'da düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

(Mersin/13.00/Mugla/17.00) (Fotografli-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Murat Kurum, Kadiköy'de is insanlari bulusmasina, cuma namazi sonrasi vatandaslarla sohbete, Kadiköy Hasanpasa Mahallesi Kentsel Dönüsüm Toplantisi'na katilacak, Büyükada'da AK Parti standina ziyarette bulunacak, ikindi namazi sonrasi vatandaslarla sohbet edecek, Halk Egitim Merkezi'nin açilisina istirak edecek, vatandaslarla bir araya gelecek.

(Istanbul/11.00-18.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- Milli Egitim Bakani ve AK Parti Ordu milletvekili adayi Mahmut Özer, AK Parti Ulubey, Gölköy ve Mesudiye ilçe teskilatlarini, esnafi ve CLS Tekstil Fabrikasi'ni ziyaret edecek.

(Ordu/10.00-16.45) (Fotografli-Görüntülü)

3- MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Çorum ve Yozgat'ta "Aziz Milletim Sira Sende" temali açik hava toplantilarina katilacak.

(Çorum/14.30/Yozgat/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Florya'da Mardinliler Bulusmasi'na istirak edecek.

(Istanbul/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- Karadeniz Ekonomik Isbirligi Parlamenter Asamblesi (KEIPA) Genel Kurulu toplantilari devam edecek.

(Ankara/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

6- Cumhurbaskani adayi Sinan Ogan, Zafer Partisi Il Teskilatini ziyaret edecek, Gazeteciler Cemiyeti'nde basin toplantisi düzenleyecek, Cumhuriyet Meydani'nda vatandaslarla bir araya gelecek.

(Kayseri/14.00/14.30/15.30) (Fotografli-Görüntülü)


EKONOMI FINANS

1- Tarim ve Orman Bakani ve AK Parti Kahramanmaras milletvekili adayi Vahit Kirisci, kentte gerçeklestirilecek savunma sanayisi yatirimlarina iliskin basin açiklamasi yapacak.

(Kahramanmaras/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani, AK Parti Trabzon milletvekili adayi Adil Karaismailoglu, Kunduracilar Caddesi'nde esnafla bulusacak, Sanayi Mahallesi'ni ziyaret edecek, Trendyol Karadeniz Bölgesi Lojistik Üssü açilisina katilacak, spor camiasinin temsilcileriyle istisare toplantisinda bir araya gelecek.

(Trabzon/10.00-19.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir, Kahramanmaras ve Gaziantep'te TSO ile yapacagi toplantilar sonrasinda açiklamalarda bulunacak, bu sehirlerde ve Hatay’da konteyner kentleri ziyaret edecek.

(Kahramanmaras/09.15/Gaziantep/15.00/Hatay/18.30) (Fotografli-Görüntülü)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

5- Türkiye Istatistik Kurumu, 2022 yili çig süt ve kirmizi et üretimi istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA DIPLOMASI

1- Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsaminda, yurt disinda sandik kurulan temsilciliklerde oy verme islemi devam ediyor. (Fotografli-Görüntülü)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani ve AK Parti Izmir milletvekili adayi Mehmet Muharrem Kasapoglu, Karsiyaka, Izmir ve Göztepe spor kulüplerini ziyaret edecek, Buca'da Balkan göçmenleri programi, EVKA-1 mitingi ve seçim koordinasyon merkezi açilisinin ardindan ögretmenevi kafe ziyaretinde bulunacak.

(Izmir/10.00-22.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final turu dördüncü maçinda Fenerbahçe Beko, Yunanistan'in Olympiakos takimini konuk edecek.

(Istanbul/20.45) (Fotografli)

3- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasi Gaziantep Basketbol-Anadolu Efes mücadelesiyle baslayacak.

(Istanbul/19.00) (Fotografli)

4- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nin play-off 1-4 etabinda Eczacibasi Dynavit-Türk Hava Yollari, VakifBank-Fenerbahçe Opet ikinci maçlari yapilacak.

(Istanbul/16.00/19.00) (Fotografli)

5- Hentbol Erkekler Süper Lig'de normal sezonun 22. ve son hafta mücadelesi Köycegiz Belediyespor-Mihaliççikspor maçiyla baslayacak.

(Mugla/14.00) (Fotografli)

6- Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi, düzenleyecegi basin toplantisinda gündeme iliskin açiklamalarda bulunacak.

(Istanbul/11.30) (Fotografli-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.