Bagcilar'da Pinar Damar'i öldürdügü iddia edilen süpheli hakkinda iddianame hazirlandiZeynep Yesildal

Bagcilar'da Pinar Damar'i öldürdügü iddia edilen süpheli hakkinda iddianame hazirlandiZeynep Yesildal

ISTANBUL (AA) - Bagcilar'da Pinar Damar'in agaçlik alanda ölü bulunmasina iliskin tutuklanan süpheli Metin Aydin hakkinda bulunan "nitelikli cinsel saldiri", "kadina karsi kasten öldürme" "cebir kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun birakma" suçlarindan agirlastirilmis müebbet ve 10 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Bagcilar'da 19 Temmuz 2022'de agaçlik alanda ölü bulunan Pinar Damar'la ilgili ablasi müsteki Keziban Bahar Damar tarafindan kayip basvurusunda bulundugu anlatildi.

Istoç Toptancilar Çarsisi'ndaki bir firmada çalisan Damar'in olaydan bir gün önce ayni is yerinde çalisan Ahmet B. ile bir restorana gittikleri ifade edilen iddianamede, yemegin ardindan Ahmet B'nin Pinar Damar'i evine birakmak için restorandan ayrildiklarina yer verildi.

Yapilan kamera kaydi incelemesinde Ahmet B'nin maktul Pinar Damar'i ikamet ettigi adrese araçla biraktigi anlatilan iddianamede, kamera kayitlarinda maktulün ön koltukta oturdugu ve soför mahallinde de bir erkegin oldugunun tespit edildigi kaydedildi.

Iddianamede, plaka sorgulamasi sonucu söz konusu minibüsün süpheli Metin Aydin'a ait oldugunun belirlendigi ifade aktarilarak, olayin yasandigi gece bu aracin süpheli Metin Aydin yönetiminde maktulün cesedinin bulundugu yere geldiginin anlasildigi belirtildi.

Süpheli Metin Aydin'in maktulü olay yerine birakarak ayni araçla olay yerinden uzaklastigi kaydedilen iddianamede, söz konusu görüntülerin insaat santiyesindeki kule vincinin kamera kayitlarina yansidigi aktarildi.

Iddianamede ifadesine yer verilen Metin Aydin, imam nikahli esinin kuzeni olan maktulü olay günü Ahmet B. ile yemek yedikleri restorandan itibaren takip ettigini, Damar'in evine girdigi sirada kendisini fark ederek yanina geldigini anlatti.

Araçla dolastiklari sirada Damar'la tartistiklarini savunan Aydin, "Hakaret ve küfürler etmeye devam ediyordu. 'Bu gece seni mahvedecegim.' demesi üzerine önce tek elimle sonra iki elimle birlikte bogazina sarildim, siktim. Kendisi alkollüydü, halsizdi. Üstüne bir de ben bogazini sikmamla kendinden geçti ve baygin bir hale geldi. Bir süre sonra baktigimda nefes alamiyordu. Sonra Pinar Damar'in bulundugu bos bir araziye gittim ve araci park ettim. Pinar'i kucaklayarak asagiya indirdim ve çaliliklarin arasina biraktim." ifadesini kullandi.

- Cinayetin ardindan kayip basvurusu için emniyette gitti

Sanik Aydin, daha sonra eve gittigini, gece 03.00 siralarinda Pinar Damar'in kardesinin kuzeni olan esini arayip Damar'a ulasamadigini söyledigini belirterek, sunlari aktardi:

"Esim merak ettigi için Pinar Damar'in evine gittik. Esim, 'Keziban Bahar Damar'in kendisine Pinar'in aksam Ahmet B. ile olduklarini ve alkol aldiklarini söyledi.' dedi. Ben de bunu üzerine kayip müracaatinda bulunmak üzere esimi ve Keziban Bahar Damar'i alarak polis merkezine gittik. Ben onlara yalan söyledim ve onlara Pinar Damar'i öldürdügümü söylemedim. Sakladim ve yalanlarima devam ettim. Eve geri gittigimizde Pinar'in bulundugunu söylediler. Ben de gerçekten bulunup bulunmadigini ögrenmek için Adli Tip Kurumuna gittim. Polisler gelerek beni yakaladilar."

Iddianamede savciliktaki savunmasinda süphelinin maktule karsi cinsel saldirida bulunmadigini öne sürdügünü ancak Adli Tip Kurumu raporunda maktulün eteginde bulunan lekenin DNA'si ve Metin Aydin'in DNA'sinin eslestigine yer verildi.

Iddianamede sanik Metin Aydin'in, "nitelikli cinsel saldiri", "kasten öldürme" ve "cebir kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun birakma" suçlarindan agirlastirilmis müebbet ve 4 yildan 10 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.