GÜNCELLEME - Bahçelievler'de kontrollü yikilan binanin çökmesi sonucu yandaki apartmanda hasar olustuFerhat Yasak,Zeynep Rakipoglu- Tahliye edildikten sonra mühürlenen binada, belediye ekiplerinin incelemeleri sürüyor - Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir: - "Yeni bina oldugu için karot alinir, verdigi zarar nedir, ne degildir ona bakilir. Distan duvarlarina zarar vermis, kolonda bir zarar yok" BELEDIYE BASKANININ AÇIKLAMASI EKLENDI

GÜNCELLEME - Bahçelievler'de kontrollü yikilan binanin çökmesi sonucu yandaki apartmanda hasar olustuFerhat Yasak,Zeynep Rakipoglu- Tahliye edildikten sonra mühürlenen binada, belediye ekiplerinin incelemeleri sürüyor
- Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir:
- "Yeni bina oldugu için karot alinir, verdigi zarar nedir, ne degildir ona bakilir. Distan duvarlarina zarar vermis, kolonda bir zarar yok"

BELEDIYE BASKANININ AÇIKLAMASI EKLENDI

ISTANBUL (AA) - Istanbul Bahçelievler'de kontrollü yikilan binanin çökmesi sonucu yanindaki apartman hasar gördü.

Cumhuriyet Mahallesi Rehber Caddesi'ndeki kentsel dönüsüm çalismasi kapsaminda 1979'da insa edilen 6 katli binada yikim yapildi.

Çalismalar sirasinda çöken bina yanindaki 6 katli binaya zarar verdi. Zarar gören apartmanin dis duvarlarinin bir kismi yikildi. Bunun üzerine binadaki vatandaslar kendi imkanlariyla disari çikti.

Ihbar üzerine olay yerine polis ve zabita ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerince binanin çevresine güvenlik seridi çekildi.

Bahçelievler Belediyesi ekiplerince hasar olusan bina mühürlendi.

Belediyenin Kentsel Dönüsüm ve Imar Müdürlügü ekipleri, hasar gören binada incelemelerde bulunuyor.

- Belediye baskaninin açiklamasi

Olay yerinde incelemelerde bulunan Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, olayin yikim ruhsati alinan 6 katli bir binanin yikim çalismasi sirasinda yasandigini, ölen ya da yaralanan olmadigini bildirdi.

Binanin plansiz ve düzensiz yikildigini aktaran Bahadir, "Yikim esnasinda yukaridan kepçeyi dokundurdugu zaman 2005 yapimi 6 katli bir binanin bir tarafina vuruyor. Sikinti yok su anda, tedbir aldik. Orayi bosalttik, mühürledik." diye konustu.

Hasar gören binada inceleme yapildiktan sonra durumuna karar verilecegini söyleyen Bahadir, "Yeni bina oldugu için karot alinir, verdigi zarar nedir, ne degildir ona bir bakilir. Distan duvarlarina zarar vermis, kolonda bir zarar yok, buradan da gözüküyor. Kirisi bile görüyorum su anda, onda da zarar yok. Karot testi yapilir, büyük ihtimalle ona bir sey yapilmayacaktir, yani kapatilacaktir. Dis duvarlari, bu yanlis düzensiz yikim yapan müteahhide ödettirilecektir." ifadelerini kullandi.