Aralarinda depremzedelerin de bulundugu 39 kisiyi dolandiran suç sebekesi çökertildiSelami Küçükoglu- Erzurum merkezli 5 ilde es zamanli düzenlenen operasyonda, kurumsal araç kiralama firmalarinin isimleriyle sahte internet sitelerinden depremzedelerin de aralarinda bulundugu 39 kisiyi 2 milyon 236 bin 360 lira dolandiran 21 süpheli gözaltina alindi - Kente getirilen süpheliler, Il Emniyet Müdürlügündeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi

Aralarinda depremzedelerin de bulundugu 39 kisiyi dolandiran suç sebekesi çökertildiSelami Küçükoglu- Erzurum merkezli 5 ilde es zamanli düzenlenen operasyonda, kurumsal araç kiralama firmalarinin isimleriyle sahte internet sitelerinden depremzedelerin de aralarinda bulundugu 39 kisiyi 2 milyon 236 bin 360 lira dolandiran 21 süpheli gözaltina alindi
- Kente getirilen süpheliler, Il Emniyet Müdürlügündeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi

ERZURUM (AA) - Erzurum merkezli Istanbul, Ankara, Mugla ve Bitlis'te düzenlenen operasyonda, kurumsal araç kiralama firmalarinin isimleriyle internet sitelerinden depremzedelerin de oldugu 39 kisiyi dolandiran suç sebekesi çökertildi.

Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce, "Suç islemek amaciyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak ve nitelikli dolandiricilik” suçlarina yönelik yürütülen sorusturma kapsaminda, teknik ve fiziki takipleri yapilarak kimlikleri tespit edilen süphelilere yönelik çalisma baslatildi.

Kurumsal araç kiralama firmalarinin isimlerini kullanarak sahte internet sitelerinden depremzedelerin de aralarinda bulundugu 39 kisiyi 2 milyon 236 bin 360 lira dolandiran ve sebeke oldugu belirlenen 21 süphelinin yakalanmasi için Erzurum, Istanbul, Ankara, Mugla ve Bitlis'te es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, süpheliler Dilaver M, Yusuf G., Arif F.D, Yusuf Ö, Resul Ö.Y, Berkant K, Semih H, Cansel M.K, Sedat A, Umut Ö, Arzu E, Ceren K, Elif T.D, Büsra D.K, Silanur A, Zeliha C, Aleyna N.E, Naim K, Emirhan Y, Umut C.Ç. ile 71 ayri suçtan arandigi tespit edilen Abdullah K. ise yurt. disina kaçmak isterken Erzurum Askale Polis Uygulama Noktasi'nda yakalandi.

Süphelilerin adreslerinde çok sayida dijital materyal, bir ruhsatsiz tabanca, 8 tabanca fisegi, 503 bin 480 Türk Lirasi, 5 bin avro, 2 bin dolar, 13 altin bilezik ve 1 kilo 400 gram agirliginda külçe altin ele geçirildi.

Erzurum'a getirilen süpheliler, Il Emniyet Müdürlügündeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Öte yandan yakalanan süphelilerden 4'ünün, 7 farkli dolandiricilik suçundan da arandigi tespit edildi. Ayrica örgütle baglantisi olan ve halen cezaevinde yattigi belirlenen Onur A. hakkinda da ayni suçlardan islem baslatildi.