Bu yilki Oscar ödülleri ilklere sahne olacakÖmer Faruk Yildiz

Bu yilki Oscar ödülleri ilklere sahne olacakÖmer Faruk Yildiz

ISTANBUL (AA) - 2023 Akademi Ödülleri (Oscar), bu gece gerçeklesecek törende sahiplerini bulacak.

Los Angeles'taki Dolby Theatre'da ünlü televizyon sunucusu Jimmy Kimmel'in ev sahipliginde gerçeklesecek tören, gece 4.00'ten itibaren sinemaseverlerle bulusacak.

Bu yilki Oscar'in, adaylarin profili ve törenin isleyisi bakimindan ilklere sahne olmasi bekleniyor.

- Kirmizi halinin kaldirilmasi tören öncesi en çok konusulan konulardan oldu

Tören alaninda 1961'den bu yana uygulanan, ünlülerin kirmizi hali üzerinde yürüme geleneginin kaldirilip, yerine bej renkli halilarin konulmasi, en çok konusulan degisiklikler arasinda yer aldi.

Dünya basininda yer alan haberlerde bu degisikligin, geçen yilki törende oyuncu Will Smith'in sunuculardan Chris Rock ile canli yayinda kavga etmesi anini unutturmak için yapildigi öne sürüldü.

Diger haberlerde ise renk degisikliginin, törenin tasarimcilari Lisa Love ve Raul Avila'nin kararindan ibaret olduguna isaret edildi.

- 1935'ten bu yana ilk Asya kökenli oyuncu adayi

Bir diger ilk ise geçen yilki ödüllere kiyasla daha fazla uluslararasi ismin aday gösterilmesiydi.

"Everything Everywhere All At Once" (Hersey Her Yerde Ayni Anda) filmindeki performansiyla En Iyi Kadin Oyuncu ödülüne aday gösterilen Malezyali oyuncu Michelle Yeoh, 1935'ten bu yana ayni dalda aday gösterilen ilk Asya kökenli oyuncu oldu.

ABD disindan aday gösterilen sinemacilar da Oscar'in ilkerinden oldu. 20 oyuncu adayindan 11'i uluslararasi isimlerden olusurken Irlandali adaylar Colin Farrell, Kerry Condon, Barry Keoghan, Brendan Gleeson ve Paul Mescal fark yaratti.