Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas'tan yaz Kur'an kurslarina iliskin açiklama:Baris Gündogan- "Pek çok gencimiz ve çocugumuz, Islam'in inanç esaslarini, temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki degerleri ancak burada ögrenebiliyor"

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas'tan yaz Kur'an kurslarina iliskin açiklama:Baris Gündogan- "Pek çok gencimiz ve çocugumuz, Islam'in inanç esaslarini, temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki degerleri ancak burada ögrenebiliyor"

ANKARA (AA) - Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, yaz Kur'an kurslarina iliskin, "Pek çok gencimiz ve çocugumuz, Islam'in inanç esaslarini, temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki degerleri ancak burada ögrenebiliyor." ifadesini kullandi.

Diyanet Isleri Baskanligindan yapilan yazili açiklamaya göre Erbas, çevrim içi yapilan toplantida il müftüleriyle bir araya geldi.

Toplantida geride kalan egitim döneminin muhasebesini ve yaklasan yaz Kur'an kurslarinin etkinlik ve verimliliginin artirilmasi gibi konulari ele alacaklarini belirten Erbas, Islam ve Kur'an-i Kerim'in temel hedefinin, güzel ahlaka sahip insan, toplum ve dünya insa etmek oldugunu dile getirdi.

Diyanet Isleri Baskanliginin ürettigi sahih dini bilgi ve icra ettigi nitelikli, kusatici hizmetleriyle insanlarin manevi hayatina rehberlik ettigine dikkati çeken Erbas, "Islam'in iman, ibadet, bilgi ve güzel ahlak merkezli degerlerini bireysel ve toplumsal hayata tasima noktasinda Kur'an kurslarimizin özel bir yeri vardir. Insanimizi sahih dini bilgiyle bulusturmak amaciyla ülkemizin her kösesinde hizmet veren Kur'an kurslarimiz, milletimizin ve nesillerimizin inanca, ibadete ve hayata dair dogru ve güvenilir bilgiye ulasmalari noktasinda çok büyük bir imkandir." degerlendirmesini yapti.

Yaz Kur'an kurslarini çocuklarin manevi gelisimi, karakter insasi ve degerler egitimi açisindan büyük bir firsat olarak gördüklerine de isaret eden Erbas, sunlari kaydetti:

"Pek çok gencimiz ve çocugumuz, Islam'in inanç esaslarini, temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki degerleri ancak burada ögrenebiliyor. Kur'an'in bereket iklimiyle ancak burada bulusabiliyor, Peygamberimizin örnek hayatiyla ancak burada tanisabiliyor. Kur'an kurslarimizin ve camilerimizin manevi atmosferinden hakkiyla istifade eden çocuklarimiz, buradan aldiklari güç ve motivasyonla gelecege daha emin adimlarla yürüyorlar. Dolayisiyla yaz Kur'an kurslarimizi, milyonlarca yavrumuzun kalbine iman, hakikat ve merhamet tohumlarinin ekildigi müstesna mekanlar olarak görüyor ve buralara böyle bir ehemmiyet atfediyoruz."