Israil ordusu, Gazze'de Islami Cihad lider kadrosundan 3 kisiyi etkisiz hale getirdiHamdi Yildiz

Israil ordusu, Gazze'de Islami Cihad lider kadrosundan 3 kisiyi etkisiz hale getirdiHamdi Yildiz

GAZZE (AA) - Israil ordusu, Gazze'ye bu gece düzenledigi hava saldirilarinda, Filistin direnis örgütlerinden Islami Cihad Hareketi'nin askeri kadrolarindan üç kisinin etkisiz hale getirildigini duyurdu.

Israil ordusundan yapilan açiklamada, Gazze'ye düzenlenen saldirilarin, ordu ile Iç Istihbarat Teskilati Sin-Bet'in (Sabak) ortak operasyonu oldugu belirtildi.

Açiklamada, operasyona "Koruyan Ok" adi verildigi ve Bati Seria'da terör eylemleri gerçeklestirdigi öne sürülen Islami Cihad'in lider kadrosundan Tarik Izzeddin, Askeri Konsey Genel Sekreteri oldugu belirtilen Cihad Gannam ve Hareketin kentin kuzey kesiminin komutani Halil el-Behtini'nin etkisiz hale getirildigi kaydedildi.

Öte yandan Islami Cihad Hareketi de yaptigi açiklamada, Israil'in Gazze'ye düzenledigi son saldirilarda, lider kadrolarindan 3 kisinin öldürüldügünü dogruladi.

Gelismelerin ardindan Gazze'deki Hükümet Basin Ofisi yaptigi yazili açiklamada, ikinci bir duyuruya kadar kentteki tüm egitim kurumlarinda egitime ara verildigi ifade edildi.