Biden, düsük ücretler nedeniyle greve giden Hollywood senaristlerine destek verdiTugçenur Akgün

Biden, düsük ücretler nedeniyle greve giden Hollywood senaristlerine destek verdiTugçenur Akgün

NEW YORK (AA) - ABD Baskani Joe Biden, düsük ücretler dolayisiyla greve giden Hollywood senaristlerinin adil bir anlasmaya ihtiyaci oldugunu söyledi.

Biden, Asyali Amerikali toplumun onuruna Beyaz Saray'da "Amerikali Çinli" filminin gösterimine ev sahipligi yapti.

Burada yaptigi konusmada, ABD'nin bir göçmenler ülkesi olduguna dikkati çeken Biden, bunun neden oldugu çesitlilige ve ülkeye katkilarina vurgu yapti.

Biden, Hollywood'da binlerce senaristin düsük ücretler nedeniyle greve gitmesine iliskin de ilk kez konusarak, "Hollywood'daki senarist grevinin bir an önce çözüme kavusmasini ve senaristlere hak ettikleri adil bir anlasmanin verilmesini içtenlikle umuyorum." dedi.

95. Oscar Ödül Töreninde En Iyi Yardimci Erkek Oyuncu ödülünü alan ve kendisi de ABD'ye göç eden bir Asyali olan Ke Huy Quan da gösterimden önce konustu. Kendi hayat hikayesinden bahseden Quan, Beyaz Saray'da olmaktan duydugu mutlulugu paylasti.

Amerikan Senaristler Birligi (WGA), geçen hafta, 11 bin 500 üyesinin stüdyo sirketleri ile yapilan ücret görüsmelerinin basarisizlikla sonuçlanmasinin ardindan 15 yil sonra ilk kez greve gitmisti.

Yillik dizi ve film üretiminde hizli artisin yasandigi son yillarda senaristler, daha zor sartlar altinda çalistiklarini ve bunun karsiliginda daha az ücret aldiklarini söylüyor.