Winter Run Istanbul'a 3 bine yakin sporcu katildiMurat Kaya

Winter Run Istanbul'a 3 bine yakin sporcu katildiMurat Kaya

ISTANBUL (AA) - Türkiye'de ilk kez gerçeklestirilen uluslararasi yol kosusu Winter Run Istanbul'da dereceye girmek için 3 bine yakin sporcu mücadele etti.

Subat ayinda yapilmasi planlanan ancak Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle ertelenen kosu, deprem bölgesine yardim ve dayanisma için bugün Bagdat Caddesi'nde düzenlendi.

Istanbul Gençlik Spor Il Müdürlügü ve Türkiye Atletizm Federasyonunun destegiyle organize edilen 10 kilometre parkurlu Winter Run Istanbul'a, 18 ülkeden yaklasik 3 bin sporcu katildi. Sporcular, Bostanci istikameti, Bagdat Caddesi, Göztepe Parki'ni katedip start noktasi Saskinbakkal'a ulasarak yarisi tamamladi.


- Dereceye girenlerler

Bilet gelirleri depremzedelere bagislanacak yaris sonunda, erkeklerde Istanbul Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübünden Abdullah Tugluk 30.48'lik dereceyle birinci, Ibrahim Erata 31.11'le ikinci, Mestan Turhan da 31.20'yle üçüncü oldu.

Kadinlarda ise Batman Petrolspor üyesi Damla Çelik'in 36.26'lik dereceyle birinciligi elde ettigi yarista, Dilan Atak 37.22'lik dereceyle ikinciligi ve Meryem Kilinç Gündogdu da 37.35'le üçüncü oldu.


- Birincilerin görüsleri

Erkekler birincisi Abdullah Tugluk, kis kosusunun Türkiye'de ilk defa düzenlendigine dikkati çekerek, "Ortam güzel, yagmur da çiseliyor. Parkur da güzeldi. Her sey mükemmel. Geldik, kostuk. Benim de antrenman yarisimdi. Mayis ayinda Avrupa baraji deneyecegim." dedi.

Ispanya'da gerçeklesecek 3 bin metre engel yarisi için Erzurum'da kampa girecegini ve mayis ayinda da Ispanya'ya geçecegini aktaran Tugluk, orada olimpiyat barajini deneyecegini de sözlerine ekledi.

Kadinlarda birinci gelen Damla Çelik de Türkiye'ye 500 ve 800 metre yarislarda temsil eden milli bir sporcu oldugunu belirterek, "Bu yarisa katilmamin sebebi depremzedelere ve yasanan sel felaketinden zarar gören insanlara yardim etmek. Birinciligimi onlara armagan ediyorum. Tüm Türkiye birlik olduk, destegimiz tam onlar için, her zaman yanlarindayiz." diye konustu.


- Batuhan Bugra Eruygun: "Yapilmayan seyleri yapmak istiyoruz"

Eras Madencilik, Nilky, CarrefourSA, Danone ve Hayat Su firmalarinin destek verdigi etkinligi düzenleyen milli atlet Batuhan Bugra Eruygun ise dünyada çok çesitli bölgelerde yapilan bu yarisin Türkiye'de ilk kez yapildigina isaret ederek, "Çok sogukta zor sartlarda yapilan bir yaris. O yüzden Türkiye'de pek yanasilmamis herhalde buna. Biz de cesaretle giristik bu ise ve burada yapilmasi gerektigini düsündük." ifadesini kullandi.

Bos geçen kis sezonunu kendilerini denemek isteyen yarisçilar için bu yarisi düzenlediklerini kaydeden Eruygun, söyle devam etti:

"Deprem felaketinden dolayi ertelemistik. Deprem bizi çok üzdü. Organizasyon olarak daha ikinci günden bölgeye yardimlarimizi yaptik. Kosuyu yardim ve dayanisma kosusu olarak düzenledik. Buradan gelen ek gelirlerimizi deprem bölgelerine bagisliyoruz. 'Her çocuk için bir kitap' slogani olusturduk. 18 ülkeden yaklasik 3 bin kisi parkurda kostu. Biz bunu her sene yapmak isteriz. Isim hakkini da biz aldik. Yurt disinda da bunu yapmak için artik bizden izin alacaklar aslinda. Patenti de bizde artik. Bu organizasyonu baska sehirlerde de yapmak istiyoruz. Bir dahaki sene bunu kara denk getirmeye çalisacagiz. Yapilmayan seyleri yapmak istiyoruz açikçasi."