Messi, Arjantin formasiyla "100'ler kulübü"ne girdiDoga Kirmizioglu

Messi, Arjantin formasiyla "100'ler kulübü"ne girdiDoga Kirmizioglu

ANKARA (AA) - Son dünya sampiyonu Arjantin'in yildizi Lionel Messi, milli takiminin Curaçao ile oynadigi dostluk maçinda "hat-trick" yaparak adini "100'ler kulübü"ne yazdirdi.

Santiago del Estero kentindeki Unico Madre de Ciudades Stadi'nda oynanan karsilasmada Arjantin, konuk ettigi Karayip ülkesi Curaçao'yu 7-0 maglup etti.

Karsilasmayi bastan sona üstün götüren Arjantin'in gollerini, 20'nci, 33'üncü ve 37'nci dakikalarda Messi, 23. dakikada Nicolas Gonzalez, 35. dakikada Enzo Fernandez, 78. dakikada Angel Di Maria ve 87. dakikada Gonzalo Montiel kaydetti.

Bu maçin ardindan milli formayla gol sayisini 102'ye çikaran Messi, Portekizli Cristiano Ronaldo (122) ve Iranli Ali Daei'nin (109) ardindan 100 gol barajini asan üçüncü oyuncu konumuna girdi.

Milli formayla 100 gol barajini geçerek Dünya Kupasi zaferi yasayan ilk oyuncu unvanina da ulasan yildiz oyuncu, Arjantin'in Panama'yi 2-0 yendigi geçen hafta oynanan dostluk maçinin 89. dakikasinda fileleri havalandirarak kulüp ve milli takim kariyerinin 800. golüne de imza atmisti.