Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Izmir'de is insanlariyla bir araya geldi: (1)Harun Kutbe- "Bölgede baris, refah ve kalici istikrarin tesisi için Azerbaycan'in toprak bütünlügünü koruma yönünde attigi adimlari destekliyoruz" - "Azerbaycan topragi olan Karabag'in her kösesinde, Azerbaycan bayragi dalgalanacaktir"

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Izmir'de is insanlariyla bir araya geldi: (1)Harun Kutbe- "Bölgede baris, refah ve kalici istikrarin tesisi için Azerbaycan'in toprak bütünlügünü koruma yönünde attigi adimlari destekliyoruz"
- "Azerbaycan topragi olan Karabag'in her kösesinde, Azerbaycan bayragi dalgalanacaktir"

IZMIR (AA) - Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, bölgede baris, refah ve kalici istikrarin tesisi için Azerbaycan'in toprak bütünlügünü koruma yönünde attigi adimlari desteklediklerini söyledi.

Yilmaz, Izmir Ticaret Odasinda (IZTO) is insanlari ile bir araya geldigi toplantida, Azerbaycan ordusunun Karabag'da askeri operasyon yürüttügünü hatirlatarak, "Bölgede baris, refah ve kalici istikrarin tesisi için Azerbaycan'in toprak bütünlügünü koruma yönünde attigi adimlari destekliyoruz." diye konustu.

Karabag'da gri alanlar yaratmak isteyenlerin çabasinin bosuna oldugunu vurgulayan Yilmaz, sunlari kaydetti:

"Azerbaycan topragi olan Karabag'in her kösesinde, Azerbaycan bayragi dalgalanacaktir. Sayin Cumhurbaskanimiz BM Genel Kurulu'nda yaptiklari konusmada net sekilde ifade ettiler; 'Karabag Azerbaycan'dir. Esq olsun Azerbaycan ordusuna.' diyor. Cenabi Allah'tan muzafferiyetler diliyorum. Ayrica son olarak sunu da vurgulamak isterim. Kafkaslarda terörün olmadigi, sinir ihtilaflarinin çözüldügü, baris ve istikrarin tesis edildigi bir ortam, herkesin menfaatinedir. Bölgedeki tüm ülkelerin, tüm milletlerin menfaatinedir. Bu bölgenin karistirilmasi, bu bölgedeki istikrarsizliklar ancak bölge disi güçlere hizmet eder. Burada, bu bölgede yasayan tüm devletlerin, tüm milletlerin barisi ve huzuru birlikte tesis etmesini temenni ediyorum."

Yilmaz, pek çok ülkenin siyasi, ekonomik, askeri ve sosyal krizlerin yol açtigi bir ates çemberinden geçtigine isaret ederek, Türkiye Yüzyili vizyonunun hakkini vermek için gece gündüz çalistiklarini, katilimci bir anlayisla, ekip ruhuyla hareket ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin uluslararasi konumunu yükseltme ve yüksek gelirli ülkeler arasina dahil olmasi çerçevesinde son 21 yilda pek çok çalismaya imza attiklarina anlatan Yilmaz, küresel ve bölgesel düzeydeki pek çok çalkantiya ragmen, Türkiye'nin 2002 yilindan bu yana dolar cinsinden kisi basi gelirini yaklasik 3 kat artirdigini kaydetti.

Yilmaz, uygulamaya koyduklari, üretimi ve yatirimi özendirici politikalarla milli gelirin 2002 yilinda 238 milyar dolarken, geçen yil itibariyla 900 milyar dolar sinirini astigini hatirlatarak, "Su anda baktigimizda geriye 12 aylik bir hesap yaptigimizda, bugün itibariyla bir trilyon dolari asmis durumdayiz. Yil sonu itibariyla da insallah 1,1 trilyona yakin bir seviyede milli gelirimizi kapatmayi öngörüyoruz. Geçen yil 10 bin 600 dolarlar civarinda bir kisi basina milli gelirimiz olusmustu. Bu sene 12 bin dolari asan bir kisi basina geliri yil sonu itibariyla hep birlikte görecegiz insallah." diye konustu.

- "Türkiye ekonomisi yillik ortalama yüzde 5,5 büyüdü"

Son 20 yilda dünyanin yillik ortalama yüzde 3,6 büyürken Türkiye ekonomisinin yillik ortalama 5,5 büyüdügünü, yil sonu itibariyla da yüzde 4,4 bir büyüme beklediklerini belirten Yilmaz, "Nitekim bir takim uluslararasi kuruluslar da yukari yönlü olarak Türkiye ekonomisine iliskin büyüme tahminlerini güncelliyorlar. Asagi yukari Orta Vadeli Programi'miza yakin seviyelerde tahminler yapildigini da ifade edebilirim." dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, geçen yil 2 milyona yakin istihdam artisi olduguna dikkati çekerek, bu yilin ilk 6 ayinda da depreme karsin 310 bin ilave istihdam artisi sagladiklarini dile getirdi.

(Sürecek)