TBMM Baskani Kurtulmus, Sivas'ta Gençlik Bulusmasi Programi'nda konustu:Serhat Zafer,Halife Yalçinkaya- "Önümüze büyük hedefler koyacagiz, daha güçlü hedefler koyacagiz. Dünyanin dört bir tarafindaki dünya milletlerinin gençleriyle yarisacagiz. Allah'in izniyle bu ülkeyi çok daha ileriye götürecegiz" - "Ormanlari gözümüzün içi gibi korumamiz lazim, birkaç saat içerisinde binlerce dönüm arazi gidiyor. O agaçlari dikebilmeniz için onlarca yil lazim, burada hassas olmak lazim"

TBMM Baskani Kurtulmus, Sivas'ta Gençlik Bulusmasi Programi'nda konustu:Serhat Zafer,Halife Yalçinkaya- "Önümüze büyük hedefler koyacagiz, daha güçlü hedefler koyacagiz. Dünyanin dört bir tarafindaki dünya milletlerinin gençleriyle yarisacagiz. Allah'in izniyle bu ülkeyi çok daha ileriye götürecegiz"
- "Ormanlari gözümüzün içi gibi korumamiz lazim, birkaç saat içerisinde binlerce dönüm arazi gidiyor. O agaçlari dikebilmeniz için onlarca yil lazim, burada hassas olmak lazim"

SIVAS (AA) - TBMM Baskani Numan Kurtulmus, "Önümüze büyük hedefler koyacagiz, daha güçlü hedefler koyacagiz. Dünyanin dört bir tarafindaki dünya milletlerinin gençleriyle yarisacagiz. Allah'in izniyle bu ülkeyi çok daha ileriye götürecegiz." dedi.

Kurtulmus, Sivas Kongresi'nin 104. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda geldigi kentte, Buruciye Medresesi'nde düzenlenen Gençlik Bulusmasi Programi'nda yaptigi konusmada, 2023 yilinin Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci asrinin baslangici oldugunu vurguladi.

Nereden geldigini bilmeyenlerin nereye gideceklerini bilemeyeceklerini aktaran Kurtulmus, "Onun için tarihi bir roman okur gibi degil, tarihi ibret almak için bugünlere ve yarinlara ders çikartmak için okumali, anlamali ve kavramaliyiz." ifadesini kullandi.

Milli tarihin hep beraber özümsenmesi ve içsellestirilmesi gerektigini belirten Kurtulmus, "Büyük mücadelelerle ecdadimiz bir asri geride birakti ve bugün Türkiye geldigi nokta itibariyla dünyanin önemli ülkelerinden biri haline gelmistir." diye konustu.

Türkiye'nin her alanda önemli gelismeler yasadigini vurgulayan Kurtulmus, "Büyük milletler için sahip oldugu kazanimlari kafi görmek asla dogru degildir. 'Bu bizim için yeter' deyip duramayiz. Onun için hep önümüze büyük hedefler koyacagiz, daha güçlü hedefler koyacagiz. Dünyanin dört bir tarafindaki dünya milletlerinin gençleriyle yarisacagiz, Allah'in izniyle bu ülkeyi çok daha ileriye götürecegiz." dedi.

Kurtulmus, bu milletin çocuklarinin dünya milletlerinde ne varsa hepsini yapabilecek kabiliyete ve özgüvene sahip oldugunu belirtti.

Her alanda güçlü bir Türkiye hedeflediklerini dile getiren Kurtulmus, sunlari kaydetti:

"Türkiye Yüzyili sadece bir hedef, sadece bir hayal olmaktan öte Türkiye için gerçeklestirilmesi mukadder olan bir hedeftir. En zor zamanlarda en güçlü rüyalari görecegiz. Hayali olmayanin gelecegi olmaz. Hayal kurmayan milletlerin büyük milletler arasinda yer almasi asla mümkün olmaz. Onun için bu büyük ve güçlü hedeflerimizi gerçeklestirecegiz. Her alanda güçlü olan bir Türkiye'yi kuracagiz."

Kurtulmus, Türkiye'nin afaki bilimlerde de dünyada nal toplayan degil, ardindan gidilen ülkelerden birisi haline gelecegini söyledi.

"Gençlerimizi ve aileyi desteklememiz lazim"

Kurtulmus, konusmanin ardindan gençlerin sorularini yanitladi.

Aile Bankasi kurulmasiyla ilgili bir soru üzerine Kurtulmus, "Gençlik ve Aile Bankasi siyasi teklif olarak seçim kampanyasi sirasinda gündeme geldi. Bunun tabii altyapi çalismalari yapildi, hazirlandi. Bunun bir banka olarak kurulmasi ve banka kadar önemli olan sey Türkiye'nin özellikle Karadeniz'de kesfettigi petrolden elde ettigi gelirlerin bir kismi bu bankanin sermayesi olarak kullanilacak." dedi.

Bununla ilgili yasal düzenlemelerin en kisa sürede yapilarak devreye girmesini temenni eden Kurtulmus, "Önemli bir proje, yani bizim gençlerimizi ve aileyi desteklememiz lazim. Buradaki önemli hususlardan birisi, özellikle gençlerin evlenme, is kurma vesaire noktasinda desteklenecek olmasi. Zaten çok sayida destekler var ama bunu kalici, sistematik bir destek haline çevirmekte fayda oldugu kanaatindeyim." dedi.

- "Ormanlari gözümüzün içi gibi korumamiz lazim"

Orman yanginlariyla ilgili bir soru üzerine Kurtulmus, ormani kasten yakanlarla ilgili çok agir cezalarin su anda da mevcut oldugunu belirtti.

Kuraklik nedeniyle bu yil çok yogun orman yanginlariyla karsi karsiya geldiklerini söyleyen Kurtulmus, konusmasini söyle sürdürdü:

"Sunu söyleyeyim, bu yanginlarin her birisiyle ilgili gerçek nedenler nedir, bunlar ortaya konulmaya çalisiliyor. Yani 'ormanlarimizi, birileri geliyorlar, yakiyorlar, gidiyorlar' seklindeki algi yanlis. Çok çok azdir bildigim kadariyla, su anda elimde rakam yok ama Tarim ve Orman Bakanliginda bu rakamlar vardir. Türkiye'nin yakin tarihinde, hatta uzun süre içerisinde ormanlarin kasten yakilmasi az vakadir. Bunlarla ilgili de cezalar verilmistir. Ormanlari gözümüzün içi gibi korumamiz lazim, birkaç saat içerisinde binlerce dönüm arazi gidiyor. O agaçlari dikebilmeniz için onlarca yil lazim, burada hassas olmak lazim. Bir taraftan da Türkiye'de bu orman kayiplari yasanirken süratle onlarin yerini saglayacak yeni agaçlarin dikilmesi, yeni ormanlarin kurulmasi lazim. Agaçlandirma çalismasinda ögrencilerimiz öncü, gönüllü oluyorlar. Bunun da fevkalade önemli oldugunu ifade etmek isterim. Insallah bunlara karsi da gerekli tedbirler alinarak devam edecegiz ama dünyanin her yerinde bu asiri sicaklar karsisinda orman yanginlarinin orani artiyor."

Kurtulmus, programin ardindan restorasyonu tamamlanarak yeniden ziyarete açilan tarihi Gök Medrese'de incelemede bulundu.