Çanakkale'de 26 ilden 750 bisikletli sehit ve gaziler için pedal çevirdiBurak Akay

Çanakkale'de 26 ilden 750 bisikletli sehit ve gaziler için pedal çevirdiBurak Akay

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Bisiklet Platformu (ÇABIP) tarafindan bu yil 12. kez düzenlenen, Çanakkale Valiligi ile Kültür ve Turizm Bakanligi Çanakkale Savaslari ve Gelibolu Tarihi Alan Baskanliginca desteklenen "Çanakkale Bisiklet Turu Sehitlere Saygi Sürüsü"ne 26 ilden 750 bisikletli sehit ve gaziler için pedal çevirdi.

Sabah saatlerinde Eceabat ilçesinin Kilitbahir Kalesi önünde toplanan sporcular burada isinma hareketleri yapip sürüse hazirlandi.

Yaklasik 50 kilometrelik parkur hakkinda bilgilendirilen 26 ilden 750 bisikletli ardindan start alip bu yil 12. kez düzenlenen saygi sürüsüne basladi.

Sporcular Kilitbahir Kalesi önünden sirasiyla Sahindere Sehitligine ardindan da Alçitepe köyü üzerinden Çanakkale Sehitler Abidesi'ne ulasacak.

Parkur ayni güzergah üzerinden devam edip start noktasinda sona erecek.

Etkinlige katilan Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, gazetecilere yaptigi açiklamada, tarihi Gelibolu Yarimadasi'nda önemli bir etkinligin daha gerçeklestirildigini söyledi.

Güzel bir Çanakkale sabahinda sehitler diyarinda, sehitlere saygi sürüsünde bir araya geldiklerini anlatan Vali Aktas, "Organizeyi yapan tüm arkadaslara, katilanlara tesekkür ediyorum. Bu vesileyle basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale kahramanlarini, sehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet, minnetle aniyorum." dedi.

ÇABIP gönüllüsü Dogancan Çetin ise bu yil önemli bir katilim sayisi ile etkinligi gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadiklarini ifade etti.

Istanbul'dan etkinlige katilan Esra Kürtüna da "Sabah çok erken saatte Istanbul'dan yola çikip buraya geldik. Burada olmak çok güzel bir duygu. Önemli bir tarihi alanda bisiklet ile pedal çevirip sehitlerimizi anmak için buradayiz." seklinde konustu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yilinda önemli bir etkinlige katildiklari için gururlu olduklarini anlatan Murat Soylu ise sürüsü tamamlayip sehit ve gazileri anacaklarini sözlerine ekledi.

Sürüse, Eceabat Kaymakam vekili ve Gelibolu Kaymakami Bekir Abaci, Tarihi Alan Baskan Yardimcisi Zülküf Memis, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Kalkan, Çanakkale Orman Bölge Müdür Enver Demirci, Eceabat Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Gökhan Fidan, Eceabat Ilçe Emniyet Amiri Mümin Öksüz ile çok sayida vatandas katildi.