Güney Kore, Çin ve Japonya ile iliskileri küresel ekonomik büyüme için "elzem" görüyorNuri Aydin

Güney Kore, Çin ve Japonya ile iliskileri küresel ekonomik büyüme için "elzem" görüyorNuri Aydin

INCHEON (AA) - Güney Kore Maliye Bakani Choo Kyung-ho, ülkesi, Çin ve Japonya'nin üçlü iliskilerinin küresel ekonomik büyüme için "elzem" oldugunu söyledi.

Yonhap'in haberine göre, Choo, söz konusu ülkelerin maliye bakanlari ve merkez bankasi baskanlarinin Güney Kore'nin baskenti Seul'deki toplantisinin öncesinde basina konustu.

Üç ülkenin ekonomilerinin, küresel ekonominin yaklasik yüzde 20'sini olusturduguna isaret eden Choo, üçlü isbirliginin "hizli ve sürdürülebilir toparlanma" için motor görevi görebilecegini ifade etti.

Choo, Güney Kore, Çin ve Japonya'nin üçlü iliskilerinin dünya ekonomisinin büyümesi için "zaruri" oldugunu vurgulayarak söz konusu iliskilerin gelistirilmesi için aktif rol alacaklarini söyledi.

Ülkesinin ekonomisinin 2023'ün ikinci çeyreginden itibaren kademeli olarak büyümeye basladigina dikkati çeken Choo, "Güney Kore, Çin ve Japonya, sadece maliye, ticaret ve yatirim alanlarinda degil turizm ve kültür alanlarinda tam tesekküllü isbirligini genisletecek." dedi.

Üç ülkenin maliye bakanlarinin ortak açiklamasinda da "Salginin etkilerinden siyrilma, hizli ve sürdürülebilir ekonomik toparlanma için üçlü isbirligi kritiktir. Bu kapsamda ekonomik iliskilerin gelistirilmesinin önemini kabul ediyoruz." ifadesini kullandi.